Meritas ove subote u Tvornici kulture!

Meritas ove subote u Tvornici kulture!

Ove subote grupa Meritas slavi rođendan. Točno 20 godina je prošlo od kada su Anita Valo i Meri Jaman davne 1996. godine donijele hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend i, kako je običaj s okruglim brojkama, došao je trenutak da se obljetnica obilježi.

Svojih prvih 10 godina proslavile su u Tvornici kulture, pa je odluka o mjestu proslave sveukupnih 20 bila laka.

Meritas je za povratak u Tvornicu, u subotu 28.10., pripremila glazbeno putovanje kroz svih šest postaja-albuma na koje će se „ukrcati“ publika koja ih prati sve ove godine.

Ispunjeno, zanimljivo, dojmljivo, neki su od epiteta koji opisuju koncerte grupe Meritas, a publika će se ove listopadske subote podsjetiti na pjesme koje su obilježile trenutke i godine, poput „Budim se“, „Igra“, „Dan je tvoj“, „Umjesto isprike“, „Odjednom ti“, ali i njihovih novijih pjesama „Pričaj mi“ i „Ova ljubav“.

Svim svojim nastupima posvećujemo puno pažnje, a obljetnički koncerti su važan događaj koji zahtijevaju velike pripreme te izuzetno puno energije.

Ovo je trenutak u kojem se osvrćemo na ono što je iza nas, na pjesme koje su obilježile pojedina razdoblja, uz  ljude koji su ih voljeli slušati. Naglasak će biti na naših 20 godina i pjesmama koje su nastajale kroz to vrijeme, koje ljubiteljima naše glazbe i nama nešto znače. – izjavile su djevojke povodom obljetničkog koncerta.

Kroz 20 godina glazbenog djelovanja Anita i Meri izdale su 6 albuma, potpisale glazbu za filmove i kazališne predstave, izdale album za djecu, iza sebe imaju i nekoliko nominacija te osvojenih nagrada Porin a nedavno su izdale i Best of album povodom 20. rođendana.

Sve pjesme, sva priznanja, svi trenuci spojit će se u jednu večer, kada će Meritas proslaviti sve priče koje su utkale u svoje pjesme – ove subote, 28. listopada 2017.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Entrio (https://www.entrio.hr/event/meritas-4455) te u Rockmarku i Dirty Old Shopu po cijeni od 70 kuna u pretprodaji.

Leave a Reply