GRADSKA SKUPŠTINA: Agrokor, parking i vode na aktualnom satu

GRADSKA SKUPŠTINA: Agrokor, parking i vode na aktualnom satu

Zastupnike Gradske skupštine prije sjednice dočekali su aktivisti udruga UZOR iz Resnika i Zelene akcije,  s transparentima, pozivajući ih da glasaju protiv sporazuma između Grada Zagreba i Zagrebačke županije o izgradnji zajedničkog centra za gospodarenje otpadom u zagrebačkom naselju Resnik.

SDP-ovog gradskog zastupnika Mateja Mišića zanimalo je kakva je namjera gradonačelnikove najave o proširenju parkiranja na cijeli grad, procjenjujući da bi takav potez donio gubitke. Naveo je kako je u gradu trenutno 33.000 parkirnih mjesta, a na naplati parkinga radi 161 zaposleni, dok bi uvođenjem naplate parkinga u cijelom gradu, smatra, to značilo još 100 tisuća novih parkirnih mjesta te tri puta više zaposlenih, pa bi prihod bio oko 30 milijuna kuna, a trošak oko 50 milijuna.

“Pričekajte prijedlog, nemojte napamet govoriti”, poručio mu je Bandić i dodao kako će iznijeti najkvalitetniji prijedlog i izbalansirati cijene.

Na upit Renata Peteka (Naprijed Hrvatska) gradonačelnik je ustvrdio kako, unatoč gubitku zbog zastarjelosti vodovodne mreže, neće biti poskupljenja vode u gradu, potvrdivši Petekove navode da je gubitak vode 49 posto i da je prosječna starost vodovoda oko 30 godina.

Zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Stanko Kordić pitao je gradonačelnika koliki su ukupni dugovi koje su Grad Zagreb i Holding prijavili u procesu iskazivanja tražbina prema Agrokoru i povezanim društvima.

Bandić je odgovorio da je Agrokor Gradu dužan 17,5 milijuna kuna, a Holdingu nešto manje od 70 milijuna, najavivši da će sutra u 13 sati biti održan sastanak Holdinga i Tiska vezano za dug. “U krajnjoj liniji, ili će nam to platiti ili više nećemo delati s njima. Na vrijeme smo zbrojili dug i prijavili tražbinu i sada su u tijeku pregovori kako riješiti taj problem. Štitimo gradsku imovinu do zadnjega”, naglasio je.

Zastupnik Mate Kapović iz Radničke fronte pitao je gradonačelnika što ima za poručiti bivšem predsjedniku Uprave Agrokora Ivici Todoriću, za kojim je raspisana tjeralica, s obzirom da su, kako je kazao, njih dvojica bili u dobrim odnosima. Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić izrekao mu je opomenu zbog omalovažavanja, a iz istog razloga izrekao je i zastupniku Tomislavu Tomaševiću (Zagreb je naš).

Bandić: Nemam nikakvih otvorenih računa s Todorićem

“Sedamnaest i pol godina sam na čelu grada i surađujem sa svim poduzetnicima, to je moja obaveza. Nemam nikakvih otvorenih računa s Todorićem, niti sam imao stožer u Todorićevim prostorijama za predsjedničku kampanju, krivo su vas informirali”, poručio je zagrebački gradonačelnik Kapoviću.

Tomašević je pak optužio gradonačelnika da je izmjenama GUP-a Todoriću i zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću omogućio stjecanje imovinske koristi. “GUP je servis za tajkune”, ustvrdio je Tomašević, upitavši gradonačelnika kojem će poduzetniku pogodovati novim izmjenama GUP-a.

“Mene sve ovo skupa veseli. Kada se pokušava etiketirati drugoga, najviše se zapravo govori o sebi, to radi mali čovjek. Ponosan sam na Cvjetni, izgleda svjetski, dok ste se vi tamo valjali”, poručio mu je Bandić.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply