Najuzornija seoska žena za 2017. Renata Bedeković, kod predsjednik Gradske skupštine Andrije Mikulića

Najuzornija seoska žena za 2017. Renata Bedeković, kod predsjednik Gradske skupštine Andrije Mikulića

Renatu Bedeković iz Grada Zagreba, koja je na državnom izboru u Karlovcu proglašena najuzornijom seoskom ženom 2017. u konkurenciji od 14 marljivih kandidatkinja iz 10 županija i Grada Zagreba, primio je danas u Gradskoj skupštini Grada Zagreba predsjednik dr. sc. Andrija Mikulić.

Predsjednik Gradske skupštine uručio je gospođi Bedeković prigodne darove te čestitao na ovom vrijednom priznanju, koje je posebno i s obzirom na činjenicu da je u 18 godina održavanja izbora ove godine prvi put poslana predstavnica Grada Zagreba.

Pobjednicu natjecanja, kako je istaknula Renata Bedeković, bira stručni ocjenjivački sud prema sljedećim kriterijima: lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, zalaganje za razvitak i napredak društvenoga, kulturnoga i gospodarskog života, obitelji i zajednice, ugled u sredini i dr.

Kako je istaknula, sretna je što je prepoznata vrijednost njezina obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, ali i što je na nacionalnoj razini imala priliku promovirati ne samo Grad Zagreb nego i Jakuševec kao mjesto marljivih i sposobnih ljudi.

Inače, obiteljski OPG Bedekovići nalazi se u Jakuševcu, bavi se uzgojem svinja, proizvodnjom i preradom vrhunskih mesnih proizvoda, a sami proizvode i hranu za životinje na ukupno 36 hektara zemlje. Obitelj na svom imanju u Vukomeričkim goricama hrani 300 svinja, 46 krmača i 150 odojaka, a osvajači su i brojnih medalja za kvalitetu svojih proizvoda.

Foto: GSGZ

Leave a Reply