Zbog puknuća vodoopskrbnog cjevovoda otežan promet na raskrižju Heinzelove i Branimirove

Zbog puknuća vodoopskrbnog cjevovoda otežan promet na raskrižju Heinzelove i Branimirove

Na raskrižju Branimirove ceste i Heinzelove ulice, prometuje se otežano zbog puknuća cjevovoda. Sanacija vodoopskrbnog cjevovoda traje od jučer, a kada će u potpunosti radovi završiti, znat će se tek danas popodne, izjavila je direktorica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic, prilikom obilaska radova na spomenutoj lokaciji u društvu Ranka Gregorina, direktor Sektora odvodnje.

Na mjestu puknuća nalazi se kolektor kojim prolazi potok Galjuf.

-Došlo je do kvara na vodoopskrbnom cjevovodu, ustanovljeno je curenje cjevovoda, djelatnici vodoopskrbe odmah su započeli sanaciju. Ustanovilo se da je usred vlaženja kanala došlo ugrožavanja statike, samog kanala.  Kolektor je na dubini od pet metara, građen je 1949. godine, širine 204 cm i visine 170cm, tada su se kolektori gradili s tlačnim svodom bez armature i čim se ugroze njihovi bokovi, dolazi do urušenja, što se ovdje to dogodilo.- rekao je Ranko Gregorin, direktor Sektora odvodnje.

– Puknuće na cjevovodu dogodilo se jučer u prijepodnevnim satima, od tada su ekipe na terenu i saniranju puknuće magistralnog cjevovoda. U suradnji sa Zagrebačkim cestama i Gradom Zagrebom, napravila se regulacija prometa. Sve ekipe rade na sanaciji, jučer do 21 sat, napravljen je veći dio posla, danas će se raditi cijeli dan. Svjesni smo situacije, koliko  je ova prometnica važna, zato molimo građane za strpljenje. Maksimalno ćemo se truditi da to što prije napravimo. Na kraju dana imat ćemo jasniju sliku do kada će ova sanacija trajati, odnosno kada će se završiti.- rekla je Štefica Mihalic, direktorica Vodoopskrbe i odvodnje.

Vodoopskrba građana na području radova, nije obustavljena.

Promet se odvija suženim dijelom kolnika Heinzelove u smjeru sjevera, prema postavljenoj signalizaciji,  vozače se moli da koriste alternativne prometne pravce kako bi se izbjegle gužve.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply