Otvorena 44. Ambienta

Otvorena  44. Ambienta

U Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu, premijer Andrej Plenković, otvorio je 44. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije –AMBIENTA koji se održava do 15. listopada.

-Hvala vama koji godinama činite ovaj salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, referentnim salonom u Hrvatskoj i u ovom djelu Europe. Hrvatska drvna industrija ima ogromnu perspektivu, ali naglasak treba staviti na prerađivanje, na dodanu vrijednost, odnosno treba smanjiti izvoz drvne sirovine, a povećati izvoz gotovog proizvoda.-  poručio je  premijer Andrej Plenković, koji je na Zagrebačkom velesajmu otvorio Ambientu, 44. međunarodni salon namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije.

Grad Zagreb, ujedno suorganizator Salona, ove godine ima veliku ulogu u  održavanje Ambiente, sa financijskom potrporom  od 1,3 milijuna kuna.

-Ambienta, je sajam sa dugogodišnjom tradicijom,  koji uživa status najvažnijeg poslovnog događaja na području drvne industrije u Hrvatskoj, a okuplja domaće i međunarodne proizvođače drvno-prerađivačke industrije i dizajna. Njegovo održavanje je od nacionalne važnosti za gospodarstvo grada Zagreba ali i cijele Hrvatske. – rekao je Milan Bandić.

Ove godine  se predstavlja više od 300 izlagača iz 23 zemlje, a organizatori očekuju više od 20 tisuća posjetitelja, Salon će se prezentirati  kroz 4 tematske cjeline ambiDOM – sve vrste namještaja, parketi, vrata, prozori, dekori; ambiDESIGN – zona ultimativnih dizajnerskih dostignuća domaće industrije namještaja; ambiPRO – materijali, oprema, strojevi; ambiENERGO.

Kao i svake godine i ove godine se veliki broj hrvatskih proizvođača namještaja i proizvoda od drva prezentira  sa svojim proizvodima u paviljonu 8A i 9, a to su:  PRIMA namještaj – Zagreb, DI Čazma – Čazma, Spin Valis – Požega, Luce produkt – Varaždin, Oriolik – Oriovac, FI-MA – Nova Gradiška, Bjelin – Ogulin, Inotherm – Zagreb, Homateh – Zagreb, Hudek – Zagreb, Hoyan – Ljubeščica i mnogi drugi.

Ambienta predstavlja i projekt “Drvo je prvo!” te aktivnosti koje taj projekt i hrvatska drvna industrija provode u svrhu poticanja uporabe drva i podizanja svijesti stanovništva o uporabi drva i održivosti šumarstva.

Sajam je otvoren do nedjelje 15. listopada, svaki dan od 10.00 do 22.00 sata.

CIJENE ULAZNICA
ulaznica za jednokratni posjet  30,00 kn
ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika  20,00 kn
Paket od dvije jednokratne ulaznice za par  50,00 kn 

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE 
Hrvatske željeznice, posjetiteljima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply