GRADSKA SKUPŠTINA: Gradske zastupnike dočekali prosvjednici Zelene akcije

GRADSKA SKUPŠTINA: Gradske zastupnike dočekali prosvjednici Zelene akcije

Kako su jučer najavili svim gradskim zastupnicima, danas su to realizirali prosvjedom ispred Gradske skupštine.

Razlog prosvjeda je izmjena Prostornog plana Grada Zagreba, kojim se želi nastaviti sa realiziranjem  štetnim projektom izgradnje spalionice otpada u Resniku.

Marko Košak  iz Zelene akcije novinarima je izjavio kako žele poručiti da gradonačelnik Bandić po tko zna koji put obmanjuje javnost i građane Zagreba.

-Usprkos njegovim izjavama da je spalionica prošlost i da odustaje od spalionice otpada, izmjenama Prostornog plana koje su na dnevnom redu danas na sjednici Gradske skupštine opet se na neki način realizira projekt izgradnje spalionice otpada. – rekao je Košak.

Po njegovim riječima, izmjenama Prostornog plana projekt centra za gospodarenje otpadom u Resniku definira kao konačni projekt te je ucrtano postrojenje za termičku obradu otpada, a što je ništa drugo nego spalionica otpada i dovode se pristupne ceste i vrelovod, što znači da se pojedini elementi sustava spalionice otpada počinju realizirati tim izmjenama Plana.

Bandić: Spalionice u Resniku neće biti, bit će Centar za gospodarenje otpadom s mehaničko-biološkom obradom

Bandić je stao pred novinare, pokraj prosvjednika te prvo pozdravio prosvjednike i zaželio im dobrodošlicu. Rekao je da kada oni budu 20 posto skrbili o gradu i zdravlju građana Zagreba kao on, onda će biti ozbiljni kandidati za zagrebačkog gradonačelnika.

-Što se tiče spalionice – spalionice u Resniku neće biti. Ono što će biti za dva mjeseca – počinjemo adaptirati vatrogasni dom, školu i vrtić novi. To znam da će biti u Resniku. Centar za gospodarenje otpadom, s mehaničko-biološkom obradom. Spalionice u Resniku neće biti. To bi trebali znati svi.- poručio je Bandić.

-Sve možete, ali nemojte me podcjenjivati…  Dobio sam šest mandata ne na lijepe oči i ne na pamet, iako nisam ni glup ni ružan, nego na brigu. U konačnici ja sam dobio izbore u Resniku i Ivanjoj Reci, a ova gospoda prosvjeduju. Ja im želim neka prosvjeduju, a ja ću brinuti  o građanima kao i do sada. – poručio je  Bandić.

Tekst: ZNA/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply