GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat o pčelama, žičari na Sljemenu i spasu Imunološkog zavoda

GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat o pčelama, žičari na Sljemenu i spasu Imunološkog zavoda

Gradski zastupnik Matej Mišić (SDP) postavio je pitanje vezano za žičaru na Sljemenu.

-Podsjetit ću na povijesni slijed kako su se razvijali radovi oko sljemenske žičare. Prije deset godina žičara je prestala sa radom. Od onda se svake godine, ili pred izbore aktualiziralo pitanje završetka žičare. – rekao je Matej Mišić.

-Vozit ćete se sa mnom prvi na Sljeme u žičari 31. prosinca 2018., na Silvestrovo, a ususret skijaškom kupu početkom siječnja 2019. – odgovorio je zagrebački gradonačelnik.

Bandić je podsjetio da je za početak gradnje trebalo osam godina i dvije Vlade kako bi se donio prostorni plan i počela izgradnja žičare. Istaknuo je da je faza stabilizacije tla i sigurnosti vožnje na liniji  Mihaljevac – Dolje završena prije mjesec i pol dana te da su preostale još četiri faze izgradnje, a sveukupno će to koštati oko 35 milijuna eura ili oko 220 milijuna kuna.

Najavio je da bi do kraja ove godine trebali biti ishođeni svi potrebni papiri kako bi se raspisao natječaj za izvođenje radova.

– Ako se to neće realizirati, ja ču vas u studenom 2018. ponovno podsjetiti na vaše riječi.- rekao je Matej Mišić.

Zastupnik Nenad Matić (Zelena lista) ponovno je postavio pitanje oko Imunološkog zavoda.

– Mogu izraziti zadovoljstvo što se osnovalo  Vladino povjerenstvo za Imunološki u kojem su predstavnici Grada i Vlade. Želio bi predložiti da se nas zastupnike izvještava  o radu povjerenstva, jer je to vrlo važno pitanje, za ovaj Grad i državu. Isto tako želio bi ponoviti pitanje oko rekonstrukcije stuba proslavljenog fotografa Toše Dabca, stube su u lošem stanju i kada je zima, one su opasne za hodanje.- rekao je Matić.

-Povjerenstvo zajedno s resornim ministrom izkonzultirao je  v.d. ravnatelja koji se ovih dana treba imenovati. Vjerujem da ćemo te administrativne stvari riješiti i da ćemo do kraja tjedna napraviti. – rekao je Milan Bandić.

– Što se tiče  stuba Toše Dabca, one će se popraviti, prije zime. – odgovorio je Bandić.

Na pitanje HDZ-ovog zastupnika Ivana Ćelića hoće li biti refundirani troškovi tvrtkama i obrtima u Kranjčevićevoj ulici kojima je poslovanje bilo otežano tijekom ljetnih radova,Bandić je odgovorio da će dobiti razliku u ta dva mjeseca koju su izgubili u odnosu na isti period prethodne godine koju knjige pokažu.

Sonja Konig (HSU) postavila je pitanje zašto su maknute pčele iz Zagreba.

-Po cijelom svijetu gradovi imaju svoje pčele i proizvode med, koji je poznat diljem svijeta tako imate med s Menhettna, Londona.- rekla je zastupnica Konig.

Gradonačelnik Milan Bandić, odgovorio je da se slaže sa tim prijedlogom, ali se mora voditi računa o građanima koji su na ubod pčele alergični, pa iz tog razloga košnica sa pčelama nema u samom centru Zagreba.

Tekst: Inga ĆUŽIĆI/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply