Mikulić: HDZ neće podržati točku Gradske skupštine o ŠRC Svetice

Mikulić: HDZ neće podržati točku Gradske skupštine o ŠRC Svetice

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) rekao je na konferenciji za novinare da HDZ-ovi zastupnici na sjednici Skupštine u četvrtak neće podržati predloženi aneks Ugovora o ulaganju sredstava u sportsku građevinu Sportsko rekreacijski centar Grada i Hrvatskog nogometnog saveza zbog nedostatka bitnih informacija o tome što bi se na tom zemljištu točno trebalo graditi i tražit će povlačenje te točke dnevnog reda.

Traže od nas da dignemo ruke bjanko za nešto što ne znamo o čemu se točno radi, rekao je Mikulić na konferenciji za novinare napomenuvši da iznosi i stav zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini. Ako prijedlog ostane ovakav, mi ćemo predložiti da se ta točka povuče, a to je i prijedlog Odbora za kontrolu, i o tome će se glasovati na početku sjednice, kazao je Mikulić.

Rekao je kako je dobio informaciju da se smanjuju površine za objekte a povećavaju zelene površine i da zastupnici trebaju znati koji su to objekti i koje kvadrature. Naglasio je kako zastupnici nisu dobili takve informacije u sklopu prijedloga treće izmjene programa javnog natječaja za idejno rješenje tog prostora.

Stav je HDZ-a da dok je ovakav nepotpun i neargumentiran prijedlog mi ga jednostavno ne možemo podržati, naglasio je.

Podsjetio je i na odredbu skupštinskog Statuta da ako jedna točka dnevnog reda ne “prođe”, bar tri mjeseca ne može biti uvrštena u dnevni red. Logičnije je za onoga tko ju predlaže da ju povuče, poručio je Mikulić.

Zastupnici nemaju ni troškovnik radova, rekao je i poručio da ne mogu “bjanko” dići ruke za određeni prijedlog bez uvida u to za što glasuju.

Napomenuo je da nisu protiv kampa Hrvatskog nogometnog saveza, ali ne na štetu drugih sportova poput atletike, čiji bi se tereni također trebali biti na tom prostoru.

Podsjetio je da se odluka o gradnji na Sveticama donijeta u lipnju 2015. godine, a sada je rujan 2017 . To se dvije i pol godine nije riješilo, ne vidim problem u tome da se ta točka skine s dnevnog reda i za mjesec ili dva kvalitetno pripremi, zaključio je Mikulić.

O prijedlogu aneksa gradski bi zastupnici trebali raspravljati na sjednici 28. rujna u okviru točke “Prijedlog zaključka o izmjenama Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice” predlagača gradonačelnika Milana Bandića.

HDZ, koalicija Stranke Bandić Milan 365 i Neovisni za Hrvatsku čine skupštinsku većinu.

Predloženom aneksu usprotivit će se i Klub gradskih zastupnika Nezavisne liste S. Švaljek i Hrvatske socijalno-liberalne stranke, najavili su u ponedjeljak Sandra Švaljek i Darinko Kosor i pozvali sve gradske zastupnike, a posebice HDZ-ove te Neovisne za Hrvatsku, da na skupštinskoj sjednici u četvrtak ne podrže taj prijedlog gradonačelnika Milana Bandića. Tim prijedlogom se, rekli su, izgradnja atletsko-nogometnog centra pretvara u izgradnju nogometnog kampa na gradskoj imovini.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply