Sve je spremno za početak 67. sezone zagrebačkog Kazališta Komedija

Sve je spremno za početak 67. sezone zagrebačkog Kazališta Komedija

Broje se dani do početka nove sezone Kazališta Komedija! Iako nas do ljeta 2018. godine, očekuju brojne premijere, reprize i obnove, sve ljubitelje kultnog zagrebačkog kazališta posebno je obradovala vijest da će novu sezonu, 23. rujna 2017. otvoriti 150. izvedba najgledanijeg hrvatskog mjuzikla Mamma Mia!. Najjači glumački sastav spreman je za posebnu izvedbu i obljetnicu mjuzikla koji je u samo dvije godine razveselio više od 65 000 ljudi.

Nastao u koprodukciji Kazališta Komedija i slovenskog Prospota, ovo svjetsko remek-djelo koje se temelji na glazbenoj ostavštini grupe ABBA, još će punu godinu igrati u Komediji, a u subotu će na pozornicu izaći najjači glumački sastav – Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Luka Nižetić, Ana Magud, Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Ervin Baučić i Ronald Žlabur. Podsjetimo, tekst je prilagodio i preveo Dražen Bratulić, redatelj i koreograf je Igor Barberić, a dirigent Dinko Appelt.

Donnu Sheridan utjelovila je glumica i pjevačica Renata Sabljak koja je upravo za ovu ulogu dobila nagradu Kazališta Komedija za najbolje umjetničko ostvarenje u 2015. godini. Svoju prvu premijeru u Komediji imala je u predstavi Mali dućan strave u veljači 2002. godine, a od tada njezin zarazan vokal osvaja u brojim glavnim ulogama koje je nanizala u svom životnom opusu. “Predstava Mamma Mia! koja ulazi već u treću sezonu izvođenja mi je donijela puno doživljaja. Posebno me veseli što mi ljudi prilaze na ulici i u dućanima govoreći mi i prepričavajući svoje dojmove s predstave. Pozivam sve one koji još nisu bili da dođu i provesele se s nama u novoj sezoni u Kazalištu Komedija.“

Glumica Mila Elegović je svoju prvu premijeru na daskama pozornice u Komediji imala davne 1994. godine u predstavi Kralj je gol, a stalna je članica ansambla od 1995. Teško je nabrojati sve uspjehe ove hrvatske glumice te broj izvedbi kojima je oduševljavala tisuće zaljubljenika u kazališne postave Komedije, a mjuzikl Mamma Mia! uvijek ju posebno veseli. “Jako sam sretna što smo došli do 150. izvedbe. Sreća nije napustila niti nas, niti publiku i jako se veselim što novu kazališnu sezonu započinjemo baš s mjuziklom Mamma Mia!. Pozivam sve da nas obavezno dođete pogledati ako već niste, ali i ako jeste, dođite još jednom i provjerite jesmo li napredovali, jesmo li bolji ili lošiji u odnosu na prethodne godine. U svakom slučaju, velik pozdrav našoj dragoj publici i pridružite nam se na 150. izvedbi te proslavite s nama početak nove sezone u Kazalištu Komedija“, izjavila je Mila Elegović koja u predstavi glumi Tanyu, jednu od slavnih Dinamitki.         

Jedna od glavnih muških uloga pripala je glazbeniku Luki Nižetiću kojem je upravo ova predstava prvi veliki izlet na kazališnu pozornicu Komedije. Svojom glumom, glasovnim interpretacijama ali i stasom, vrhunski je utjelovio lik mladog Skyja koji se u predstavi sprema na najveću odluku u svom životu – vjenčanje s djevojkom iz svojih snova. “Puno truda, talenta i znoja uloženo je u cijeli ovaj projekt. Drago mi je da je predstava ovako velike produkcije opstala toliko dugo za što, osim odličnom ansamblu, prvenstveno možemo zahvaliti publici koja naprosto obožava predstavu, toliko da se neki vraćaju gledati ju po nekoliko puta.“

Ulaznice za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Ulaznice za 150. izvedbu mjuzikla Mamma Mia! koja počinje u 19.30 sati već su u prodaji, a mogu se kupiti po cijeni od 100 i 150 kuna.

Više informacija dostupno je i na internetskoj stranici www.komedija.hr, na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

Foto: Licencirane fotografije/PR/Ines NOVKOVIĆ

Leave a Reply