ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: Objavljeni potencijalni dobitnici bespovratnih 3, 1 milijun kuna potpora

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA: Objavljeni potencijalni dobitnici bespovratnih 3, 1 milijun kuna potpora

Zagrebačka županija objavila je potencijalne dobitnike bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u ovoj godini, ukupno vrijednih 3, 1 milijun kuna, a tko će biti stvarni dobitnici znat će se kad proteknu žalbeni rokovi.

Prema privremenom stanju, bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 304.700 kuna dobio bi 31 poduzetnik početnik, kao i 22 žene poduzetnice koje bi županija podržala s ukupno 292.500 kuna.

Županija dodjeljuje i potpore za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti, za koje bi se prema privremenim bodovnim listama isplatilo nešto manje od dva milijuna, odnosno oko 574 tisuće kuna. Mikro i male gospodarske subjekte iz proizvodnog sektora, njih 34, županija mahom kani poduprijeti s po 60 tisuća kuna, a 20 subjekata iz neproizvodnih djelatnosti s bespovratnih od 21 tisuće do 30 tisuća kuna.

Rok za primanje žalbi na privremene bodovne liste je 8 dana od dana objave liste na službenim mrežnim stranicama Zagrebačke županije, a s obzirom na objavu privremenih listi rokovi za žalbe istječu u petak, 22. rujna odnosno u utorak, 26. rujna.

Nakon što žalbe pristignu i utvrdi se njihova utemeljenost, utvrdit će se i konačni dobitnici potpora, formalnu odluku o tome donijet će župan Stjepan Kožić, a Zagrebačka županija objavit će je na svojim stranicama, kao što je objavila i privremene rezultate natječaja za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva.

Tekst:HINA

Foto: Ilustracija

Leave a Reply