PROCURILO RUGLO U MAKSIMIRU: Gradonačelniče, vrijeme je za stadion!

PROCURILO RUGLO U MAKSIMIRU: Gradonačelniče, vrijeme je za stadion!

Britanski BBC proglasio je “Gospin dolac”, stadion NK Imotski među deset najljepših na svijetu, a da postoji izbor za najveće ruglo, zasigurno bi stadion u maksimirskoj šumi, dom Građanskog nogometnog kluba Dinamo bio visoko rangiran.

Ruglo u maksimirskoj šumi, stadion koji je dom i hrvatske nogometne reprezentacije u 90% međunarodnih utakmica popustio pod naletima kiše koja ovih dana potapa cijelu Hrvatsku. Djelatnici Dinama hodaju po stadionu s kantama i hvataju vodu koja curi kroz zidove i stropove. Velika količina kiše natopila je i betonsku konstrukciju tribina, svečane lože, prostore gdje borave nogometaši, navijači, pa čak i novu kapelicu ispod južne tribine.

Postoji velika opasnost i od urušavanja uslijed tolike količine oborina i ne možemo ni zamisliti kolika bi se tragedija mogla dogoditi da se neki dio stadiona uruši za vrijeme trajanja utakmice dok su navijači na tribinama.

Vrijeme je da predstavnici Grada Zagreba i GNK Dinamo napokon sjednu i dogovore zajedničkim snagama izgradnju novog stadiona na mjestu postojećeg, jer daljnje ulaganje u betonsko ruglo je samo bacanje novca u vjetar.

Dinamo treba novi stadion, reprezentacija treba reprezentativni objekt, a i Grad Zagreb kao metropola koja se ponosi titulom najbolje turističke destinacije u Europi, zaslužila je još jednu turističku atrakciju.

Izgradnjom novog stadiona možda i Dinamo napokon prezimi u Europi.

Pogledajte fotografije stadiona u Galeriji.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: GNK Dinamo

 

Leave a Reply