Započela je gradnja Američke međunarodne škole u Zagrebu

Započela je gradnja Američke međunarodne škole u Zagrebu

Projekt koji se najavljivao više od dvije godine, danas je počeo sa realizacijom, na prostoru bivšeg baseball igrališta u Središću, izgradit će se Američka međunarodna škola.

Američka škola u Zagrebu djeluje od 1966. godine, do danas je promijenila šest adresa, a trenutno se nalazi u Vočarskoj ulici, školu trenutno pohađa nešto više od 265 učenika više od 30 nacionalnosti i to 26 vrtićke dobi, 98 osnovnoškolaca, 59 srednjoškolaca te 82 studenata visokih škola.

-Hvala svima koji su omogućili da nakon 50 godina, postojanja, škola dobije jedan adekvatan prostor, u kojem će moći djelovati. Ovo je vrlo važan dan za nas, i dobar znak da će ovu školu pohađati mnoge buduće generacije.- rekla je, američka veleposlanice u Hrvatskoj Juliete Valls Noyes.

Gradonačelnik Bandić kazao da je današnji dan podjednako sretan za njega i za Zagreb kao kad je prije petnaestak godina počela gradnja novog Američkog veleposlanstva, jer, po njemu, pokazuje da Amerika cijeni Hrvatsku. On je izrazio zahvalnost Americi što je pomogla Hrvatskoj da se izbori za svoju slobodu i u izgradnji demokracije.

Uz Američku međunarodnu škole u moderno opremljenu kampus u kapaciteta 480 učenika i studenata, i neovisno o njoj, bit će izgrađen hrvatski vrtić i osnovna škola.ž

Tekst:ZNA/HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply