Uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima

Uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u ponedjeljak su, jedanaesetu godinu za redom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili judašica Helena Vuković i strijelac Miran Maričić.

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.).

Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2017. godini dobije judašica Helena Vuković, koja  je u kolovozu u Santiago de Chileu osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje u kategoriji preko 70 kilograma, te strijelac Miran Maričić  koji je u njemačkom gradu Suhlu osvojio zlato na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini zračna puška 10m.

Najuspješnija ženska ekipa je kuglačka reprezentacija U18 u sastavu Tea Dragičević, Matea Juričić, Tamara Sinković, Venesa Bogdanović i Ivana Neralić koje su se okitile naslovom svjetskih prvakinja, a najuspješnija muška ekipa je vaterpolska reprezentacija U18 u sastavu Luka Podrug, Ivan Krolo, Karlo Kreković, Marko Valečić, Zvonimir Butić, Jacob Merčep, Duje Pejković, Franko Lazić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Petar Bratim, Branimir Herceg i Luka Bajić, koji su na SP u Podgorici također došli do zlata.

Nagrada za najbolji par, štafetu ili posadu otišla je juniorskom ženskom veslačkom četvercu Ivana Jurković, Josipa Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić koje su svjetske i europske juniorske prvakinje.

Najveće nade hrvatskog sporta su karatistica Lea Vukoja, europska kadetska prvakinja u kategoriji do 54 kilograma, kao i Paško Božić brončani sa Europskog kadetskog taekwondo prvenstva u kategoriji do 65 kilograma.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Leave a Reply