Kujundžić i Bandić posjetili Europsku agenciju za lijekove

Kujundžić i Bandić posjetili Europsku agenciju za lijekove

Ministar zdravstva Milan Kujundžić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetili su u petak Europsku agenciju za lijekove (EMA) u Londonu, gdje su se susreli s direktorom Guidom Rasijem, te predstavili kandidaturu Zagreba i Hrvatske za buduće sjedište Agencije i hrvatske prednosti, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

Izlaskom Velike Britanije iz Europske unije sjedište EMA-e premješta se iz Londona u jednu od država članica EU, pa je cilj posjeta bio dodatno predstavljanje prednosti Hrvatske u odnosu na druge države kandidatkinje.

Za novo sjedište EMA-e stiglo je 19 ponuda, među kojima i ona Grada Zagreba.

Prilikom posjeta istaknuto je da Hrvatska i Zagreb ispunjavaju sve kriterije – od osiguranja 27.000 četvornih metara s visokim standardima i infrastrukturom za više od 900 zaposlenika, do snažne tradicije javnog zdravstva, što je jedan od naših najvećih aduta. Uz to, dodatna je prednost to što ni jedna europska agencija nema sjedište u Hrvatskoj.

“Posjet je dio kontinuiranog rada na preseljenju EMA-e u Hrvatsku, a na ostvarenju tog važnog strateškog cilja ostvarena je izuzetno uspješna suradnja između Vlade i Grada Zagreba. Tom prigodom upućen je i poziv predstavnicima EMA-e da posjete Zagreb i Hrvatsku i pobliže se upoznaju s mogućim budućim sjedištem EMA-e”, navodi se u priopćenju.

U hrvatskom izaslanstvu bio je i ravnatelj Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) Siniša Tomić.

Tekst/Foto: HINA

Leave a Reply