Normaliziran promet na najfrekventnijem raskrižju Savska – Vodnikova – Jukićeva

Normaliziran  promet na najfrekventnijem raskrižju Savska – Vodnikova – Jukićeva

Nešto manje od dva mjeseca trajali su radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge na najfrekventnijem raskrižju  Savske- Vodnikove –Jukićeve.

-Nešto manje od mjeseca trajao je ovaj posao. Građani će napokon odahnuti jer buke više nema. Radove smo završili 20 dana prije roka, jer je promet bio zatvoren, pa se nesmetano moglo raditi dan i noć.- rekao je, gradonačelnik Milan Bandić.

Zadnja rekonstrukcija na ovom raskrižju rađena je prije dvadeset godina, stanari obližnjih zgrada godinama su apelirali na nesnosnu buku koju proizvode tramvaji.

– U sedmom i osmom mjesecu intenzivno se radilo u gradu, između ostalog i ova rekonstrukcija pruge Savska-Vodnikova-Jukićeva. Rekonstrukcija pruge zadnji puta se radila prije 20 godina, na inzistiranje stanara zbog velike buke, krenula je obnova. Ukupna vrijednost radova za ovu rekonstrukciju iznosila je 10 milijuna kuna.- rekla je Ljuba Žgela, voditeljica podružnice ZET-a.

Tramvajski promet od danas odvijat će se isto kao i prije rekonstrukcije raskršća.

Travajske linije Od većih radova, na sanaciji tramvajskih pruga radi se još u Maksimirskoj ulici, na potezu od Bukovačke do Kvaternikovog trga, završetak radova planira se 14. rujna.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply