Križanje Bukovačke – Petrove – Prilesje, pušteno u promet

Križanje Bukovačke – Petrove – Prilesje, pušteno u promet

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u nedjelju u 21,00 sat pustio je u promet križanje Bukovačke – Petrove – Prilesje nakon rekonstrukcije križanja s izgradnjom spojne ceste  između Bukovačke i Prilesja.

– Sve ide po planu, stižemo sve rokove i svi radovi će biti gotovi do 3. rujna.- rekao je, gradonačelnik Milan Bandić.

Radovi na spojnoj cesti, koja je bila prva faza rekonstrukcije prometa, u ulicama Bukovačka- Petrova- Prilesje, u  dužini od 220 metara, započeli su u svibnju, nakon tri mjeseca radovi su završili.

– Današnjim danom završili smo sve radove na rekonstrukciji Bukovačke – Petrove – Prilesje. Radovi su izvođeni u tri etape. Prva etapa bila je izvedba spojne ceste Prilesje-Bujovačka, u drugoj fazi radilo se na uređenju Prilesja i Bukovačke, u posljednjoj trećoj etapi izvođeni su radovi na rekonstrukciji kružnog toka, gdje je napravljena provozna traka za vozila Hitne pomoći i autobusa.- rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Produženim kružnim tokom  rasteretit će se  prometne gužve koje se stvaraju na ovom trostrukom križanju.

– U zadnjih 10-12 godina, velika je izgradnja stambenih objekata, pa se samim time povećala i prometna gužva, na ovom dijelu Bukovačke. Još ako uzmemo u obzir bolnicu Rebru, ova nova regulacija prometa bila je prijeko potrebna.- rekao je Stanko Gačić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply