21. Međunarodna noć šišmiša u Parku prirode Medvednica

21. Međunarodna noć šišmiša u Parku prirode Medvednica

Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ će u petak 25. , subotu 26. i nedjelju 27. kolovoza 2017. godine od 10:00 do 18:00 sati, na planinarskom domu Glavica i špilji Veternici, obilježiti  21. po redu „Međunarodnu noć šišmiša“.

Tradicionalno ćemo organizirati „ŠIŠMIŠ SAJAM“ kod planinarskog doma Glavica na kojem će svatko moći pronaći nešto za sebe, od edukativnih radionica, igara i demonstracija pa sve do „BAT TURE“ ture električnim biciklom uz stručnog vodiča.

Naši stalni gosti na manifestaciji su i ove godine ZOO Zagreb, Hrvatsko biospeleološko društvo, udruga Tragus, Park Maksimir i „Sport4you“, a ne treba zaboraviti i vrijedne domaćine iz planinarskog doma Glavica koji će nam spravljati lokalne delicije.

Brojne aktivnosti koje vam pripremamo omogućit će vam da upoznate ova tajanstvena stvorenja, naučiti ćete sve o njihovom životu, njihovim dobrobitima za čovjeka, te o načinima kako što bolje uskladiti živote ljudi i šišmiša kako bi ih što uspješnije čuvali. Onima pak koji se zaljube u veterničke šišmiše, omogućeno je i njihovo posvajanje. Moći ćete se informirati o elektrobiciklima te istražiti okolicu.

Svaki puni sat od 10:00 do 17:00 bit će organizirano stručno vođenje špiljom Veternicom u trajanju od cca 1h.

Također osiguran je besplatan prijevoz manjim autobusom sa sjeverne strane Zrinjevca (kod meteorološkog stupa) na svaki puni sat do Zelene magistrale.

Važna napomena! Za posjet špilji Veternici potrebno je ponijeti topliju odjeću i čvrstu obuću.

Leave a Reply