Grad Zagreb pokrovitelj Lipovljanskih susreta

Grad Zagreb pokrovitelj Lipovljanskih susreta

U Općinskoj vijećnici u Lipovljanima, predstavljen je program  centralne manifestacije nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj
Lipovljanski susreti 2017. , koji će se održati od 25.-27. kolovoza 2017. godine.

Na predstavljanju programa prisustvovali su, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, glavni pokrovitelj ove manifestacije, Roman Rosavec zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Zoran Bonjaj, predstavnik INA-e i  generalnog pokrovitelja manifestacije, Nikola Horvat, općinski načelnik i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’.

I ove godine će se Lipovljanski susreti održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, uz potporu Savjeta za nacionalne manjine i Sisačko-moslavačke županije, te brojnih sponzora i donatora. Radi se o značajnoj manifestaciji nacionalnih manjina, najvećoj takvog karaktera koja se održava u Republici Hrvatskoj – rekao je načelnik Horvat, uz zahvalu gradonačelniku Bandiću na dugogodišnjoj suradnji  i podršci.

Zahvalivši organizatorima, sudionicima i svima koji su doprinijeli ovogodišnjim Susretima, gradonačelnik Bandić je naglasio da su Zagreb i Lipovljani povezani svojim multikulturalnim i multietničkim karakterom te da je bitno predstaviti bogate tradicije svih naroda kojima je Hrvatska dom. Stupanj razvoja svakog društva se mjeri po zaštiti nacionalnih manjina jer one nose bogatstvo različitosti. Upravo iz tog razloga nam je čast biti pokrovitelj ove manifestacije. Dok je ovakvih manifestacija bit ć,e ne samo neovisne, nego i demokratske i europske Hrvatske– poručio je gradonačelnik.

Ove će se godine Lipovljanski susreti održati od 25. do 27. kolovoza, uz bogati kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program, tijekom kojeg će svoju tradiciju, običaje i kulturni identitet predstaviti pripadnici 13 nacionalnih manjina.

Tekst: Zagreb.hr/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply