Žunić: Pobjeda u Zagrebu bila bi kao naslov svjetskog prvaka

Žunić: Pobjeda u Zagrebu bila bi kao naslov svjetskog prvaka

Na uređenom terenu pokraj fontana, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i osvajač brončane medalje u bacanju kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu Stipe Žunić obišli su bacalište i najavili  3. Memorijal Ivana Ivančića, koji će se održati 28. kolovoza 2017. godine.

Na 3. Memorijalu Ivana Ivančića,  uz  svjetskog  prvaka Novozelanđanina Toma Walsha i Stipe  Žunića, nastupit će Amerikanac Joe Kovacs, srebrni iz Londona, četvrtoplasirani Čeh Tomaš Stanek i Amerikanac Darrell Hill koji je u londonskom finalu bio 11., a prošle godine u Zagrebu osvojio treće mjesto s hicem 21,44 m.

“Konkurencija će biti kao na svjetskom prvenstvu, tako da bi mi pobjeda ovdje značila kao da sam postao svjetski prvak”, izjavio je hrvatski rekorder Stipe Žunić u krugu iz kojeg će 28. kolovoza (19.30 sati) pokušati izvesti hitac preko granice od 22 metra.

Stipu Žunića je u ponedjeljak došao pozdraviti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te mu je još jednom čestitao na osvojenoj brončanoj medalji u Londonu.

“Sretan sam i ponosan što pored ovakvog momka, ovakog domoljuba i sportaša, uzora mnogima. I pred Sandrom i pred svima njima. Oni su više napravili za promociju Hrvatske nego sve generacija hrvatskih političara na čelu sa prvim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. I to moramo cijeniti, to moramo znati i poštivati, i pomoći im da naprave te rezultate”, izjavio je zagrebački gradonačelnik te zaključio:

“Najvažnije je zdravlje. Stipe ima glavu, samo da ga mišići posluže. A kad su glava i mišići zajedno – nema granica.”

Natjecanja bacača kugle na 3. Memorijalu Ivana Ivančića na rasporedu je 28. kolovoza s početkom u 19.30 sati, a dan poslije na atletskom stadionu na Mladosti, ljubitelji atletike će moći uživati u nastupima Sandre Perković, Sare Kolak, Ivana Horvata i mnogih svjetskih zvijezda.

Tekst:HINA/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply