Završeni radovi u Kranjčevićevoj ulici

Završeni  radovi u Kranjčevićevoj ulici

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je rekonstruiranu Kranjčevićevu ulicu na kojoj su se odvijali radovi na dionici od peterokrakog raskrižja Tratinske, Brozove i ulice Florijana Andrašeca do kružnog raskrižja s Novom cestom i Adžijinom ulicom u dužini od 578 metara.

-Konačno smo završili Kranjčevićevu, investicija je vrijedna 17 milijuna kuna, obnovljena je cijela infrastruktura. Imamo i novost jednu, prvi puta smo uveli podzemne kontejnere, ovo će biti prvi, drugi u Adžijinoj, u buduće ovo će biti praksa da kontejnere za otpad, spremimo pod zemlju.- rekao je Milan Bandić.

-Nakon završetka postupka javne nabave, rok isporuke kontejnera je mjesec dana. Koncem devetog mjeseca mogli bi se očekivati spremnici na ovoj lokaciji. U Kranjčevićevoj su predviđena dva spremnika, po četiri različite kazete, za prikupljanje otpada, na mjestima  gdje su prije bili zeleni otoci. – rekla je Marina Lovrečki, voditeljica podružnice Čistoća.

Radovi u Kranjčevićevoj ulici,  su započeli  28 ožujka, zamijenjena je kompletna infrastruktura: vodovod, kanalizacija, elektroenergetski kablovi, iscrtano  je 140 parkirališnih mjesta, od toga devet mjesta za  invalidne osobe, te pet mjesta za  taxi stajalište. Kod rekonstrukcije kolnika došlo je do prenamjene prometa u cestu za mješoviti promet, sukladno s pravilnikom o biciklističkoj infrastrukturi.

-Kolnik je namijenjen u cestu za mješoviti promet sukladno pravilniku biciklističke infrastrukture, kako bi vozači  motornih vozila što više vodili računa o biciklistima koji se istodobno kreću na kolniku. Zato je postavljena odgovarajuća horizontalna i vertikalna prometna signalizacija- rekao je Krunoslav Tepeš, pomoćnik pročelnika za ceste.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply