Radovi u Ulici Jankomir završili, a na Aleji Bologne započeli

Radovi u Ulici Jankomir završili, a na Aleji Bologne započeli
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima pustio je jutros u promet obnovljenu Ulicu Jankomir, dionicu od ulaza u Metro do Ljubljanske avenije.

Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković istaknuo je da su na dionici dugoj 900 metara izvršeni radovi frezanja starog asfalta. Na  ugradnju dva nova sloja asfalta utrošeno je ukupno 2100 tona. Zamijenjeni su svi kanalski poklopci i slivničke rešetke, iscrtana  je horizontalna signalizacija, te je napravljen  rotor na raskrižju  Jankomirske i Ljubljanske avenije.  Ukupna vrijednost investicije je 2.100.000,00 kuna.  Direktor Turković ujedno se zahvalio svim sugrađanima na strpljenju u vrijeme radova koji su kako je naglasio završili dan ranije od predviđenog roka.


 Nakon toga, gradonačelnik je prisustvovao početku radova na rekonstrukciji  dijela Aleje Bologne, dionici dugoj 500 metara,  od benzinske postaje Lukoil do Ulice Prigornice.

U okviru investicije vrijedne 800 tisuća kuna, izvršit će se kao i obično radovi  frezanja starog asfalta, zamijenit će se stari kanalski poklopci te će se obnoviti prometna signalizacija, rekao je direktor tehničkih poslova Zagrebačkih cesta.

Na inicijativu građana da se dodatno asfaltira Ulica Prigornica u dužini 700 metara, gdje je prošle godine napravljen  nogostup, gradonačelnik Bandić najavio je da će se odmah asfaltirati po završetku radova na Aleji Bologne.
Tekst: Zagreb.hr
Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply