MARIO CVITANOVIĆ: Sretan sam i zadovoljan našom igrom

MARIO CVITANOVIĆ: Sretan sam i zadovoljan našom igrom

Trener prve momčadi Mario Cvitanović održao je konferenciju za medije poslije 4:0 pobjede protiv gostiju iz Vinkovaca.

– Sretan sam zbog pobjede, zabili smo četiri gola, a nismo primili ni jedan. Još smo stvorili dosta šansi, dok je protivnik sve prilike stvorio iz naših grešaka. Dojmovi su pozitivni, sretan sam i zadovoljan s obzirom da su se dosta stvari koje smo trenirali dešavale na terenu. To je bio primaran cilj. Izgledali smo bolje nekog protiv Istre. Ipak, treba čvrsto ostati na zemlji. Očekuje nas jako puno posla i naredna tri tjedna koja su iscrpljujuća. Ovo su bili svojevrsne pripremne utakmice za iduća tri tjedna i nadam se da smo stvorili dobru bazu – započeo je trener Cvitanović.

Dinamo je igrao s puno više dubine i brzog protoka lopte? – Jako ste to dobro detektirali. To me veseli, jer smo radili neke sheme koje smo radili i na treningu. To je dobro, iako ima još nedostataka na kojima ću raditi. Zadovoljan sam sa svim igračima koji su igrali, pokazali su pozitivu, pogotovo kroz šprint Gojaka i Fernandesa pred sam kraj utakmice. To je jedan dokaz kako se treba ponašati, kako se treba ponašati prema igri, prema ekipi i prema sebi samima. To je jedini put koji želim. 

HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA: GNK Dinamo – HNK Cibalia Š.D.D. 4:0

Trener je kratko odgovorio i na pitanje o rotacijama u momčadi riječima: – Svi će dobiti priliku. Moramo biti pametni, mudri u ovoj trenutnoj situaciji. Zato neke stvari tako radimo, neki igrači koji nisu bili u kadru nisu odradili utakmicu iz razloga idućih utakmica koje dolaze. Svi igrači su na našoj dispoziciji i veseli me što u ovom trenutku imam više od samo 11 igrača. 

Uz to je trener nadodao: – Svi se osjećaju kao dio ekipe, i prvi i onaj koji je na tribini. Želim da su svi oni dio ekipe i da se osjećaju tako. Na doručku sam rekao igračima da za mene slijedi najteži dio tjedna, a to je da nekog moram poslati na tribine. To nije ugodno i lako, ali ne mogu svi igrati. Naravno da razumijem i osjećam igrače i da svako želi igrati, bio sam i sam u takvim situacijama. Treba biti strpljiv, treba disati za klub i svi zajedno imamo jedan cilj.

Iz utakmice u utakmicu momčad raste, spojila je dvije pobjede u nizu. Dobar je to poziv navijačima za četvrtak i susret protiv Odd BK? – Htio bi da dođe što veći broj navijača. Sigurno će nam trebati njihova potpora. Želio bi da rastemo iz utakmice u utakmicu, iz treninga u trening, iz situacije u situaciju. To je moja filozofija i to ponavljam od prvog dana kad sam došao. Jednostavno želim da radimo i igramo ono što treniramo. S pravom emocijom, s pozitivnom emocijom i u ovoj utakmice se u velikoj većini to pokazalo – dodao je trener Cvitanović te za kraj odgovorio na pitanje o Daniju Olmu: – U boljoj je situaciji. Uskoro će napraviti kontrolni trening i od ponedjeljka bi trebao biti u planu treninga s prvom momčadi. Nadam se da će što prije doći u formu, jer je igrao i kod mene u B ekipi i nema razloga da ne vjerujem u njega.

Tekst: GNK Dinamo

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply