Veličanstveni doček zagrebačkih vatrogasaca

Veličanstveni doček zagrebačkih vatrogasaca

Zagrebački vatrogasci koji su gasili požar u Splitu i okolici vratili su se u koloni, uz zvuke sirena i s hrvatskim zastavama u četvrtak navečer u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba, dočekani pljeskom okupljenih građana, obitelji s djecom, prijatelja i predstavnika brojnih medija te zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– Dolazi većina od onih koji su bili na terenu, 35 do 36 vozila, preko stotinjak vatrogasaca, koji su iz Zagreba kretali u tri ture. Malo smo iznenađeni medijskom pažnjom, jer mi svake godine idemo redovno na dislokacije diljem Dalmacije, gdje god da se pojavi neki požar. U slučaju ovog požara suradnja sa lokalnim vatrogascima  je bila dobra i korektna. Moram naglasiti da su požar ugasili lokalni vatrogasci, a mi smo im došli kao ispomoć,- rekao je Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

Zagreb, 21.07.2017.- Zagrebacke vatrogasce koji su se vratili s intervencije gasenja pozara u Splitu docekao je gradonacelnik Milan Bandic.
Foto Mario CUZIC

Gradonačelnik Milan Bandić na dočeku zagrebačkih  vatrogasaca,  s intervencije gašenja požara u Splitu, obećao je prijem u palači Dverce i medalju Grada Zagreba, svim zapovjednicima i sudionicima u gašenju požara.

– Ljudi su prekinuli godišnji odmor, da bi išli u Dalmaciju. Ja im se na tome od srca zahvaljujem. U znak zahvale primit ću ih u Dvercima i dati im medalju Grada, oni su to zaslužili. Digli smo sve, a bez da smo ugrozili sigurnost Zagreba. Ako bude potrebno ponovno naša pomoć, oni će biti u roku od dva sata spremni da krenu na jug. Iskazali smo zajedništvo i to je lijepo, ali na žalost to zajedništvo iskazujemo samo onda kada nas snađe nevolja!- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Među vatrogascima bile su i tri žene vatrogaskinje, koje su zajedno sa svojim kolegama vatrogascima gasile požar, njih je po povratku u Zagreb gradonačelnik dočekao sa buketima cvijeća.

– Prvi dan smo bili u Podstrani, jučer smo bili u Dugobabama, bilo je dosta akcije, ovo je moja prva dislokacija, ja sam u DVD-u tri godine, i nema razlike između nas žena i muškaraca, radimo sve što možemo i jednako sudjelujemo u akcijama kao i oni.- rekla je Lucija Masnjak, članica DVD Trešnjevka.

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba, u gašenju požara sudjelovali su djelatnici podružnice Zagrebačkog holdinga Vodovoda i odvodnje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA
Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply