Započela je 4. etapa radova na Radničkoj cesti

Započela je 4. etapa radova na Radničkoj cesti

Danas su započeli radovi na četvrtoj, posljednjoj etapi Radničke ceste koji obuhvaćaju rekonstrukciju dijela od  nadvožnjaka preko željezničke pruge do Domovinskog mosta.

-Rijetko se čovjeku posreći u životu da realizira povijesne projekte, poput Branimirove ceste ili sad ovdje Radničke ceste. Kada se ovo u ljeto iduće godine završi, onda će Radnička cesta bit najljepša ulica u Gradu Zagrebu. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Ukupna procijenjena vrijednost radova četvrte etape iznosi oko 137 milijuna kuna, a projekt osigurava posao za građevinski sektor i njemu srodna područja za sljedećih nekoliko mjeseci. U prethodne tri etape, od Slavonske avenije preko Kanalskog puta do nadvožnjaka, izgrađen je i rekonstruiran najveći dio ove prometnice.

-Ovdje se radi nastavak projekta Radničke ceste. U središnjem je pojasu bitno da se ostavi prostor za tramvajsku prugu koja spada u devetu, završnu etapu. Radovi počinju danas na kanalizaciji. Ovdje će biti dvije trake u jednom i drugom smjeru, zeleni pojas u sredini je predviđen za tramvajsku prugu, još i biciklističke te pješačke staze sa svake strane i na kraju podvožnjak kod Čulinečke gdje je trenutno rotor. – rekao je Goran Radić, voditelja projekta 4. etape, iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Završetkom radova na ovom dijelu Radničke ceste, stanovnici ovog djela grad na području Gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, biti će bolje povezani sa centrom grada.

-Radnička cesta kao projekt je značajna za Grad Zagreb, ali i vrlo značajna za našu Gradsku četvrt Peščenica Žitnjak. Radnička cesta doći će do punog izražaja u poboljšanju prometa i poboljšanju sigurnosti prometa općenito. Riješit će se i problem prometne komunikacije između naša dva mjesna odbora Petruševec i Žitnjak. Rekonstrukcijom kružnog toga u Čulinečkoj poboljšat će se sigurnost prometa za pješake i djecu, koja pohađaju obližnju školu. – rekao je Dragan Vučić, predsjednik Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply