Mladi hip-hop poduzetnici iz Europske Unije dolaze u Zagreb na razmjenu znanja i dobre prakse

Mladi hip-hop poduzetnici iz Europske Unije dolaze u Zagreb na razmjenu znanja i dobre prakse

Od 14.07. do 22.07.2017. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odviti će se 9 dana radionica razmjene znanja i dobre prakse iz poduzetništva i multimedije na kojem će sudjelovati mladi hip-hop poduzetnici iz EU zemalja. Projekt je financiran od Europske Unije.

Na projektu Hip-hop Entrepreneurship 2 skupiti će se 48 sudionika iz Mađarske, Bugarske, Poljske i Hrvatske kako bi svojim znanjem, iskustvom i idejama pomogli jedni drugima da unaprijede i razviju svoje poslovne strategije i organizacije.

Radionice će biti bazirane na praktičnom znanju te vođene primjerima dobre prakse.  Među sudionicima varira razina iskustva od pojedinaca koji imaju svoje firme do sudionika koji su na početku realizacije vlastitih ideja, što ovaj događaj čini još zanimljivijim. U radionicama iskusniji sudionici dobivaju svježe ideje za razvoj usluga i proizvoda,  dok manje iskusni praktično znanje koje će ih poštediti  mnogih grešaka i neuspjeha.

Specifičnost projekta je da okuplja mlade koji se bave područjem plesa, glazbe i multimedije poput plesača i plesnih trenera, vlasnika plesnih i glazbenih studija. Ova razmjena je bazirana na volonterskoj osnovi a cijeli projekt je financiran od strane Europske unije.

Domaćin organizacije  je Urbana mladež dok su partnerske organizacije Górna Art Centre iz Poljske,  organizacija mladih Association of Roma Minority Representatives and Spokespeople of Nógrád Count iz Mađarske te organizacija mladih Walk Together iz Bugarske. Predavanja i radionice će se održati u Divas plesnoj školi i Funk Lounge Hostelu.

Projekt je nastavak Hip-hop Entrepreneurship projekta održanog u Poljskoj. Da bi dobili dojam što se tamo radilo pogledajte dva videa koji su sveukupno na društvenim mrežama dostigli preko 10 000 pogleda.

– Za jednu mladu osobu koja tek ulazi u svijet poduzetništva današnje vrijeme je  veoma dinamično i stalno promjenjivo tržište, od velike koristi je upoznati se gdje su njegovi vršnjaci poduzetnici griješili te gdje su prosperirali.  Pogotovo kada svoje ideje i brige mogu raspraviti sa kolegama iz drugih EU država..- rekao je Roberto Mesir, predsjednik udruge Urbana mladež.
Nakon završetka radionica, na internet portalu urbane mladeži www.urbanamladez.hr moći ćete skinuti rezultate projekta ove razmjene, među kojima će se naći i autorska pjesma sudionika te glazbeni video spot koji će snimiti tokom boravka u Zagrebu. Sudionici će održati i plesno-glazbeni nastup na Trgu bana Jelačića 21.07. u 16h na koji su pozvani svi građani.

Foto: urbanamladez.hr

Leave a Reply