ZET: Novi niskopodni autobusi

ZET: Novi niskopodni autobusi

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu predsjednice Zagrebačkog holdinga Ane Stojić-Deban i voditeljice podružnice  ZET-a Ljube Žgele,  prisustvovao je predstavljanju novih (solo) niskopodnih gradskih autobusa sa znatno manjom emisijom CO2.

-Od danas će biti pet Iveco Solo autobusi u funkciji u Gradu Zagrebu.  U  devetom mjesecu će se isporučiti još 10 novih 18 metara dugih autobusa.   Najesen  nastavit ćemo pregovore  između Grada, Holdinga, Gredelja i Končara o narudžbi 60 novih niskopodnih tramvaja, kao što smo obećali građanima još prije deset godina.- rekao je Milan Bandić.

Autobusi imaju kapacitet za prijevoz 80 putnika, a opremljeni su pristupnom platformom za jednostavniji i lakši ulazak osobama s invaliditetom u kolicima, video nadzorom i klimatizacijskim sustavom.  Kako se posebna pozornost pridaje ekološkoj svijesti, nove autobuse pogone najmoderniji motori EURO 6 norme koje odlikuje izrazito niska emisija štetnih plinova.

-Autobusi su namijenjeni za vožnju na gradskim linijama gdje je potreba za njegovim kapacitetom manja, a znatno smanjenje količine ispušnih plinova će doprinijeti kvaliteti zraka u gradu. Modernizacijom voznoga parka uz konstantno praćenje razvojnih trendova, što je dodatno potvrdio i gradonačelnik Bandić, najavivši sklapanje ugovora za nabavu 60 niskopodnih tramvaja, ZET se još jednom potvrđuje kao javni prijevoznik sa visokim europskim standardima. – rekla je Ljuba Žgela, voditeljica ZET-ove podružnice.

Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply