Uskoro, nova oaza za odmor i druženje u Zagrebu

Uskoro, nova oaza za odmor i druženje u Zagrebu

Započeli su završni radovi na uređenju  okoliša Sveučilišne bolnice Blato, na kojem se planira napraviti, Terme Zagreb, hospicij, dječja bolnica, a dok svi ti radovi ne započnu površina će se urediti kako bi građanima tog djela Zagreba koristila za druženje.

– Na ovom prostoru imamo mnogo planova Terme Zagreb, gradski hospicij, a ako bude sluha i suradnje s Vladom, a vjerujem da će biti, i izgradnja dječje bolnice. Dok se to ne bude počelo raditi, a proći će par godina, treba urediti ovaj prostor u koji će Zagrepčani iz ovog djela grada dolaziti na boravak u prirodu. Za tri mjeseca ovo će biti novi Bundek. Ovo  će biti jedan od najljepših hortikulturalnih mjesta u Gradu Zagrebu.- rekao je Milan Bandić.

– Ovo su sada finalni radovi na uređenje okoliša, do sada smo uredili oko 60 hektara zemljišta, do granice sa privatnim parcelama. U prvoj fazi, koja je započela prije godinu i pol dana očistili smo cjelokupni zarasli teren. Sada u ovom finalnom uređenju posijat će se trava te će se ugraditi klupe, stolovi i roštilj.- rekao je Igor Toljan, direktor Zrinjevca.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA
Foto: Mario Ćužić

Leave a Reply