Izmještanje magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na lokaciji Tuškanac – Jabukovac

Izmještanje  magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda na lokaciji Tuškanac – Jabukovac

Započeli su  radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda u ulicama Tuškanac – Jabukovac, postojeći magistralni vodoopskrbni cjevovod prolazi preko dijela privatnih parcela, kako bi se poboljšali uvjeti održavanja tog cjevovoda, nužno je njegovo izmještanje, na koridor prometnica.

– Šezdesetih  godina prošlog stoljeća napravljen je cjevovod, kasnije su na tom cjevovodu napravljene  kuće,mi  to sada moramo  izmjestiti, kako bi taj cjevovod stavili van funkcije. Rok završetka radova predviđa se oko 1. rujna, kada počinje škola, do tada radit će se u dvije smjene da sve bude na vrijeme gotovo. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić, koji je nazočio početku radova.

– Otvaramo gradilište na kojem ćemo napraviti jedan „bajpas“ magistralnog cjevovoda. Kako su na cjevovodu niknule kuće, da se nebi dogodila neka havarija, radimo izmještenje cjevovoda u dužini od 470 metara. Za vrijeme radova građani će cijelo vrijeme imati vodu u svojim domovima.- rekao je Saša Bruvo, pomoćnik direktorice Vodoopskrbe i odvodnje za tehničke poslove.

Prema projektnom  rješenju magistralni cjevovod izmješta sa jednim dijelom  u ulici Tuškanac od križanje ulice Tuškanac Krležin Gvozd  i Nazorove ulice do ulice Jabukovac prema sjeveru i drugim dijelom u ulici Jabukovac do komore koja se nalazi u ulici Jabukovac nedaleko od vodospreme Tuškanac prema istoku.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply