DOMINIK ETLINGER: Želim postati novi, drugačiji predsjednika zagrebačkog SDP-a

DOMINIK ETLINGER:  Želim postati novi, drugačiji  predsjednika zagrebačkog SDP-a

U  prostoru kulturnog centra Ledana, Dominik Etlinger najavio je svoju kandidaturu pod nazivom „Drugačije“, za predsjednika zagrebačkog SDP-a na unutarstranačkim izborima koji bi se prema Statutu SDP-a trebali održati na jesen.

Svoju kandidaturu započeo je desetominutnim govorom u kojem se osvrnuo  na netom završene lokalne izbore, i na loše rezultate koje je stranka postigla, na svim razinama u Zagrebu.

-Želim podijeliti sa vama svoju iskrenu namjeru, da postanem novi drugačiji predsjednik zagrebačkog SDP-a. –započeo je svoj govor Etlinger.

Svoju kandidaturu započeo je desetominutnim govorom u kojem se osvrnuo  na netom završene lokalne izbore, i na loše rezultate koje je stranka postigla, na svim razinama u Zagrebu.

– Izgubili smo izbore, ali izgubili smo ih zadnji put jer ako izaberemo biti drugačiji, ako izaberemo biti bolji, onda ćemo kandidata za gradonačelnika izabrati minimalno dvije godine prije idućih lokalnih izbora,  ali ga nećemo birati u Praškoj ili na Iblerovom trgu, birat ćemo ga u gradskim četvrtima. Lutali smo i oklijevali, to nije utjecalo dobro na rezultat i u konačnici podržali smo jednu dobru osobu, kvalitetnu osobu, ali osobu koja nije socijaldemokratkinja.- rekao je Etlinger.

SDP je u prošlom sazivu Gradske skupštine imao 12 zastupnika, nakon ovih izbora ima osam zastupnika.

– S 12 zastupnika,  pali smo na osam i sada smo još jednog poklonili jednoj stranci u nestajanju. Moramo u SDP-u imati drugačiji pristup ljudima. Mnogi su neopravdano zaobiđeni u procesu negativne selekcije, mnogi talenti nisu dobili priliku koju zaslužuju.- rekao je Dominik Etlinger.

Etlinger nije želio nikog konkretno optužiti za takav poraz, naglasio je da rejting SDP može narasti, samo onda kada će svima biti zajednički interes stranka, bez obzira na međuljudske odnose unutar stranke.

-Odgovorni smo svi mi, ne treba upirati prstom i tražiti krivca, bitno je da spoznamo gdje smo griješili i da te greške ispravimo. Ja vjerujem da rejting SDP-a može rasti, samo moramo prepucavanje i neke međuljudske odnose ostaviti po strani. SDP ima vrlo bitnu ulogu u Hrvatskom društvu i mora biti ujedinjen kako bi se mogao nositi s tom ulogom. – zaključio je Dominik Etlinger.

TEKST/Foto/Video: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply