Sastanak s predstavnicima Hrvatskog boksačkog saveza na temu Svjetske boksačke lige

Sastanak s predstavnicima Hrvatskog boksačkog saveza na temu Svjetske boksačke lige

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima danas je u zgradi Gradske uprave primio Kena Creasea, izvršnog direktora Svjetske boksačke lige te predstavnike Hrvatskoga boksačkog saveza koje je predvodio predsjednik Bono Bošnjak.

Na sastanku se govorilo o sudjelovanju Hrvatske boksačke reprezentacije u prestižnoj Svjetskoj boksačkoj ligi (WSB). Gosti su gradonačelnika upoznali s tijekom priprema za premijerni nastup hrvatske reprezentacije u ovome natjecanju što se očekuje 2018.

Svjetska boksačka liga je najbolji mogući izlog za nadolazeće generacije boksača, cilj nam je okupiti najbolje reprezentacije svijeta. Već nekoliko mjeseci razgovaramo s predstavnicima Hrvatskoga boksačkog saveza o pojedinostima vezanima uz nastup hrvatske reprezentacije na ovome uglednom takmičenju, a današnji sastanak s gradonačelnikom je iskorak prema ostvarenju toga cilja – rekao je Ken Crease .

Suradnja s Gradom Zagreba te njegova potpora je nužna kako bi se ovaj projekt što uspješnije ostvario. Naravno da će Grad kao grad sporta i prijatelj sportaša poduprijeti ovu inicijativu i da će surađivati s Hrvatskim boksačkim savezom kako bi se i naša momčad uskoro natjecala u najprestižnijoj boksačkoj ligi na svijetu – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Svjetska boksačka liga se preko TV prijenosa emitira u čak 197 zemalja svijeta. Osim prestižnog karaktera natjecanja i bogatih nagrada, liga je u sustavu kvalifikacijskih ciklusa za nastup na Olimpijskim igrama i to za borce iz svih deset kategorija.

Tekst: Zagreb.hr

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

Tagged with

Leave a Reply