MILAN BANDIĆ: Nitko normalan ne bi se trebao buniti protiv ovog prijedloga, da Trg maršala Tita, preimenujemo u Trg Republike Hrvatske

MILAN BANDIĆ: Nitko normalan ne bi se trebao buniti protiv ovog prijedloga, da Trg maršala Tita, preimenujemo u Trg Republike Hrvatske

Ispred Muzičke akademije gradonačelnik Milan Bandić u popodnevnim satima sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio svoj prijedlog koji će iznijeti na idućoj sjednici Gradske skupštine, o promjeni imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

-Inzistirao sam i mislio da ima dovoljno razuma da narod na referendumu odluči o preimenovanju ovoga trga, ali vidim da razuma nema i to kod onih koje je narod birao. Budući da imam 61 godinu i šesti mandat na čelu grada Zagreba i da znam čitati znakove vremena u gradu, a i šire, slušati bilo i puls ljudi u ovome gradu, drznuo sam se, nakon šestog mandata i zadnjih 150 tisuća glasova koje sam dobio, jednom sam dobio skoro 200 tisuća glasova, predložiti nešto protiv čega nitko normalan u ovoj zemlji ne bi trebao biti. Ovaj Trg zaslužuje nositi najljepše i najvažnije ime trga u Republici Hrvatskoj kojega, nažalost, nema Zagreb, a i mnogi veliki gradovi. Zato ću, predložiti  Odboru za preimenovanje ulica i trgova na prvoj sjednici Gradske skupštine da se trg s nacionalnim simbolima i znamenjem zove Trg Republike Hrvatske.- rekao je Milan Bandić, koji je svoje obraćanje novinarima završio stihovima hrvatskog pjesnika A.G. Matoša – Dok je srca bit će i Kroacije, dok je Trga Republike Hrvatske bit će i Hrvatske.

Prva sjednica nakon lokalnih izbora Gradske skupštine održat će se 29. lipnja 2017. godine, kakve reakcije  će izazvati kod Gradskih zastupnika i da li će svi biti složni kod ovakvog prijedloga, saznat će se uskoro.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply