Holivudski filmski hit “Vozač”, otvara sedmi Fantastic Zagreb

Holivudski filmski hit “Vozač”, otvara sedmi Fantastic Zagreb

U Pop-Up Summer Gardenu, održana je konferencija za novinare, na kojoj je najavljen program sedmog filmskog festivala Fantastic Zagreb, koji će se održati od 29. lipnja – 9. srpnja 2017. na ljetnoj pozornici kina Tuškanac, te dva dana na prekrasnoj zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad.

Sedmo izdanje Fantastic Zagreba, započelo je najavnim vikendom koji je iza nas, u kojem su  prikazana dva filma jedan SF ruski klasik Solaris koji je otvorio najavni vikend Fantastica na ljetnoj pozornici Tuškanac, a drugi film je  sjajan korejski suspens triler Došljak.

-Otvaramo festival s velikim holivudskim hitom Baby Driver/ Vozač, koji se paralelno s europskom premijerom u četvrtak otvara samo na Fantastic Zagrebu, u suradnji s Continental filmom, distributerom filma u Hrvatskoj. Od ostalih naslova svakako treba izdvojiti francuski svjetski festivalski hit Sirovo; Projekt Lazarus; ruski Sila privlačnosti; dva dokumentarna filma David Lynch: Život kao umjetnost i hit sa Sundancea 78/52 čiji autor Alexandre Philippe dolazi u Zagreb predstaviti film. Iz programa Sretan rođendan izdvajamo; Conan Barbarin, Poltergeist, Suspiria i Robocop. Povodom nedavnog gubitka izvanrednog režisera Jonathana Demmea prikazujemo njegov najveći hit Kad jaganjci utihnu. – rekao je Stjepan Hundić, partner i umjetnički direktor Fantastic Zagreb FF.

U jedanaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Exspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Sretan rođendan! i Nordijski fokus. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, suspens, kultni žanrovski klasici, filmovi strave, dokumentarci.

-Već sedmu godinu za redom Grad Zagreb svesrdno podupire ovaj najveći regionalni žanrovski filmski festival koji je, moram naglasiti, jedini filmski festival u Zagrebu pod vedrim nebom. Samim time Fantastic je uvelike obogatio kulturnu i ljetnu turističku ponudu Zagreba.- rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

U sklopu festivala gledatelje očekuju  i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 7. i 8. srpnja s dva fantastična filma. U petak 7. srpnja, u suradnji s prijateljima s Motovun Film Festivala organizira se  projekcija španjolskog hit mystery trilera BAR Alexa de la Iglesije, a u  subotu 8. srpnja kultni SF klasik STVOR slavnog Johna Carpentera nakon čega se nastavlja tulum do zore!

– Svi oni koji bi željeli prisustvovati na projekcijama koje se održavaju na Medvedgradu neka na vrijeme nabave svoje ulaznice, broj ulaznica je ograničen, a  bez kupljene ulaznice neće moći u Medvedgrad i prisustvovati projekcijama filmova.- rekao je Stjepan Hundić, umjetnički direktor festivala.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3), a vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

 Cijene ulaznica:

Pojedinačna projekcija na Tuškancu: 27 kuna

Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (ne uključuje projekcije na Medvedgradu)

Festivalska akreditacija: 150 kuna (ne uključuje projekcije na Medvedgradu)

Posebne projekcije na Medvedgradu (prijevoz uključen): 55 kuna

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply