SCENA AMADEO: Mali noćni razgovori s Milanom Vuković Runjić

SCENA AMADEO: Mali noćni razgovori s Milanom Vuković Runjić

Ovogodišnje Male noćne razgovore Milana Vuković Runjić odlučila je započeti sa zaista posebnom gošćom – povjesničarkom umjetnosti i književnicom Željkom Čorak koja će u petak, 23. lipnja, pred prisutnima iznijeti neka svoja zapažanja o značenju stihova i umijeću pamćenja.

Poznata književnica ovog će petka podijeliti zanimljive misli o ljepoti, smislu i značenjima pisane riječi s povjesničarkom umjetnosti i književnicom Željkom Čorak Čarobnica riječi, kako je nazivaju mnogi upućeni u njeno dugogodišnje djelovanje na hrvatskoj kulturnoj sceni, uputit će nas i kako u krhotinama vidjeti ljepotu, a u detalju savršenstvo te mogu li takve spoznaje iscijeliti. Umjetnost je živa i isprepletena sa svijetom oko nas, a publici Malih noćnih razgovora ostaje samo poslušati o tome kroz riječi ovih dviju dama od pera.

Gornjogradska ljetna pozornica AMADEO ponovno je oaza Malih noćnih razgovora. U povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja književnica Milana Vuković Runjić drugu će godinu zaredom ugostiti intrigantne sugovornike iz svijeta umjetnosti i književnosti. Dame kao što su spisateljica, kritičarka i teatrologinja Mani Gotovac, glumice Anja Šovagović – Despot i Marija Sekelez, muzikologinja Seadeta Midžić i glazbena diva Gabi Novak – te povjesničar umjetnosti i pjesnik Igor Zidić otkrit će svoja razmišljanja o aktualnostima u svojim profesijama, ali i svakodnevnim zbivanjima.

Kao jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena, kroz 18 godina djelovanja Scena Amadeo Zagrepčanima je donijela brojne domaće i inozemne predstavnike svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti, a svoju misiju uspješno nastavlja dalje. Uvjerite se u to i sami, poslušajte što se priča u Malim noćnim razgovorima!

Program započinje u 21:00 h, a ulaz je slobodan.

Leave a Reply