Buđenje Zagreba na prvi dan ljeta

Buđenje Zagreba na prvi dan ljeta

Zagrebački Vidikovac 360, u 4,30 vrvio je fotografima koji su došli obilježiti  buđenje Zagreba na prvi dan ljeta, brojnim fotografima pridružio se i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je uživao u prekrasnom pogledu s Vidikovca.

-Prekrasno je promatrati s Vidikovca u buđenje  dana, gledati tornjeve katedrale, kako se budi Dolac i prve jutarnje tramvaje. Volio bi da češće uživamo u ovakvim pogledima, u Zagrebu ima još mjesta koje nude panoramski pogled na naš Grad, ali s ovog Vidikovca je najljepši pogled. – rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Na prvi dan ljeta počinje ljetni  suncostaj ili solsticij  tada  se Sunce nalazi u zenitu iznad jedne od obratnica, na sjevernoj obratnici to je 21. lipanj, kada je dan najduži, a noć najkraća, dok je onima s južne obratnice, dan najkraći, a noć najduža.

– Zagreb pored prekrasnih izlaska sunca, ima i prekrasne zalaske, koji su jednako lijepi kao i oni morski. Danas će fotografije biti posebne jer se miješaju oblaci i sunce, probudio sam se u 2,30 da ne propustim fotografirati prvi dan ljeta u Zagrebu.- rekao je Ivan Brnčić, osnivač grupa na Facebooku ” Zakej volim Zagreb” i autor “Purgerskog rječnika”.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply