ZOOLOŠKI VRT: Prvi rođendan lavića Tuma i Uzuri

ZOOLOŠKI VRT: Prvi rođendan lavića Tuma i Uzuri

Zoološki vrt grada Zagreba proslavio devedeset i drugi, a lavići Tuma i Uzuri prvi rođendan.  Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio izgradnju nastambe Afrička savana u kojoj će biti žirafe

Iduće godine u Zagreb stižu žirafe. Najavljeno je to na slavlju devedeset i drugog rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba.

-Rebalansom proračuna Grada Zagreba na jesen ćemo osigurati dvadeset milijuna kuna za Zoološki vrt grada Zagreba. Tim će se novcem izgraditi nastamba Afrička savana, pa ćemo do konca sljedeće godine sigurno imati žirafu. – rekao je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, te izrazio zadovoljstvo rastom posjećenosti Zoološkog vrta.

U prvih pet mjeseci ove godine zabilježen je rast posjećenosti Vrta od 65 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

-Ponosni smo što naše napore prepoznaju građani. Prošle je godine dovršena prva faza modernizacije u sklopu koje je izgrađeno deset, a obnovljeno devet objekata, no rad na unapređenju Vrta na tome nije stao. Upravo naprotiv. Više no ikad smo posvećeni znanstveno-istraživačkom radu, zaštiti životinja i edukaciji građana. Zahvaljujući tome u Zoološkom se vrtu svaki tjedan može doživjeti nešto novo. Nedavno nam je obitelj tapira dobila novog člana, iz Nizozemske nam je stigla mravojedica, a iz Njemačke patuljasta vodenkonjica. Posebno vrijednu ulogu u svemu tome imaju naši timaritelji i zoolozi zahvaljujući čijoj brizi sjajno napreduju i naši mladunci lavova koji na devedeset i drugi rođendan Vrta slave svoj prvi rođendan. -rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Lavićima Tumi i Uzuri poslužene su torte i uručeni darovi. Posebno ih je razveselila velika lopta kreirana za obogaćivanje životnog prostora lavova.

Dobre želje obitelji kraljeva životinja uputio je velik broj Zagrepčana. Lavićima su donijeli čestitke i sudjelovali u edukativnom programu o lavovima i afričkoj savani.

Foto: Inga ĆUŽIŽ/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply