Prepolovljene cijene ulaznica za gradske bazene

Prepolovljene cijene ulaznica za gradske bazene

Na Šalati, uz veliki bazen, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, održao je konferenciju za novinare na kojoj je najavio nove,niže cijene ulaznica za gradske bazene i referendum za radno vrijeme bazena.

Od srijede, 7. lipnja,  cijena dnevne ulaznice za gradske bazene za odrasle će radnim danom pojeftiniti s 20 na 10 kuna, a vikendom s 25 na 15 kuna.  Za djecu, invalide i umirovljenike cijena će radnim danom biti smanjena s 15 na 5 kuna, a vikendom s 20 na 10 kuna. Mjesečne ulaznice pojeftinit će 50 posto, na 150  kuna za odrasle, odnosno 100 kuna za  za djecu, umirovljenike i invalide. Godišnje ulaznice iznosit će 1.500 odnosno 800 kuna, a godišnje za sve bazene 1.600 odnosno 900 kuna. Dnevna obiteljska ulaznica umjesto sadašnjih 60 kuna bit će 30 kuna.

Gradonačelnik Bandić najavio je i provođenje ankete među građanima o radnom vremenu gradskih bazena.

“Nisam se nikada bavio Ustanovom za upravljanje športskim objektima i neke stvari i mene šokiraju pomalo. Sada kada sam to pogledao vidim da od  sedam  bazena nijedan nema isto radno vrijeme”, kazao je Bandić ocijenivši to “javašlukom i neredom” te najavio provođenje ankete o tome od kada do kada građani žele da bazeni rade.

Anketa će se provesti u roku od tjedan dana među stanovnicima kvartova u kojima se bazeni nalaze a potom će se njihovo radno vrijeme prilagoditi građanima.

U roku od 30 dana bit će uvedena i automatska naplata ulaza na sve gradske bazene, najavio je Bandić. “Tu majka Isusova ne zna koliko je karata prodano i koliko je utrženo”, rekao je .

Tekst: ZNA/HINA

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply