Tjedan udruga na Trgu Nikole Šubića Zrinskog

Tjedan udruga na Trgu Nikole Šubića Zrinskog

Započeo  je 17.Tjedan udruga, kojeg je na Zrinjevcu otvorio gradonačelnik Milan Bandić, u društvu Višnje Fortune, pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Do 26. svibnja, svaki dan od 10,00 do 17,00 sati, svoj rad, područje djelovanja, ciljeve i uspjehe, građanima će na Zrinjevcu prezentirati preko 130 udruga.

-Ljudi koje radi u udrugama imaju  toplu dušu i veliko srce jer samo ako to imate možete pomagati ljudima u nevolji, onima kojima je pomoć potrebna. Za raditi taj posao morate imati puno ljubavi i suosjećanja. Udruge imaju veliki značaj u ovom društvu, suradnja civilnog sektora i Gradske uprave je preduvjet, demokratskog i otvorenog Grada Zagreba.- rekao je Milan Bandić.

Na Tjednu udruga svoje programe predstaviti će udruge iz područja socijalnog i humanitarnog značenja, promicanja zdravlja, branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, civilnih invalida rata, promicanja ljudskih prava, mladih, područja zaštite životinja, poljoprivrede, šumarstva i lovstva, zaštite potrošača, zaštite okoliša i održivog razvoja, održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena, područja europskih integracija i fondova Europske unije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto arhiva : Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply