Svečano obilježen završetak radova na Trgu Nevenke Topalušić

Svečano obilježen završetak radova na Trgu Nevenke Topalušić

Radovi na uređenju Trga, započeli su u travnju mjesecu, a  obuhvatili su sanaciju cijele površine. Unutar Trga smješten je prostor sjećanja na pokojnu Nevenku Topalušić, okružen parapetnim betonskim zidom. Unutar prostora izrađene su tri betonske žardinjere sa zelenilom u koje su ugrađene i svjetiljke dekorativne rasvjete te su  postavljene dvije betonske klupe za odmor. Na zapadnoj strani zelenog otoka, ispod travnate površine izrađen je betonski postament na koji je postavljeno spomen-obilježje Nevenki Topolušić.

Inicijativu za postavljanje spomen-obilježja pokrenula je Udruga ratnih veterana 2. Gardijske brigade Gromovi.

Na svečanom obilježavanju završetka radova na Trgu Nevenke Topalušić, prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić, ministar branitelja Tomo Medved, obitelj preminule Nevnke Topalušić, Ivan Krupec, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi

– Nevenkina  borba želja i htijenje za slobodu Hrvatske i prava branitelja bilo je preteško breme i njeno srce ovdje je prestalo kucati.- rekao je Ivan Krupec, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi.

Nevenka Topalušić preminula je 22. listopada 2014. godine, za vrijeme prosvjeda branitelja u Savskoj. Nevenka je u rat otišla u listopadu 1991. godine, naoružanje nikada nije nosila u akciju, njen stav je bio da je potrebnije ponijeti puno više sanitetskog materijala, umjesto oružja i streljiva. Kao pripadnica Crnih Mambi teško je ranjena u akciji Una 1995. zbog čega je u invalidskim kolicima provela gotovo dva desetljeća.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply