Mrak Taritaš: Vjerujem da ćemo izabrati grad kojim se upravlja otvoreno, javno i transparentno

Mrak Taritaš: Vjerujem da ćemo izabrati grad kojim se upravlja otvoreno, javno i transparentno

Kandidatkinja koalicije SDP-HNS-HSS-HSU-Naprijed Hrvatska-SU za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš koja s Milanom Bandićem ulazi u drugi krug izbora izrazila je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima uvjerenje da će građani 4. lipnja izabrati grad kojim se upravlja otvoreno, javno i transparentno.

Prema podacima DIP-a obrađenim na 96,83 posto birališta objavljenima u ponoć, Bandić je osvojio 30,96 posto, a Mrak Taritaš 24,41 posto glasova.

“Ponedjeljak je i krenuli smo s drugom utakmicom, prva je gotova. Druga završava 4. lipnja. Druga utakmica odnosit će se na referendumsko pitanje da li 70 posto građana želi promjene. Ako želi promjene onda će referendumsko pitanje biti “mi koji želimo promjene” i oni koji žele da se u Zagrebu ništa ne promijeni, oni koji žele birati isto”, kazala je Mrak Taritaš u izbornom stožeru u klubu Ritam grada.

Izrazila je uvjerenje da građani ipak žele promjene te ih je pozvala da 4. lipnja izađu na izbore. “Vjerujem da ćemo tada izabrati jedan drugačiji grad kojim se upravlja otvoreno i transparentno, kakav Zagreb zaslužuje biti. Vjerujem da ovaj grad ima budućnost, jednu drugu budućnost za 2020./2030. godinu”, naglasila je.

Zahvalila je svim građanima koji su izašli na izbore i “koji su birali promjene u Zagrebu”, volonterima, članovima stranke, svojoj obitelji i timu od sedmero ljudi bez kojih, kazala je, ovdje ne bi stajala.

U dvije godine, ovo su nama treći izbori i treći put smo pobijedili”, kazala je Mrak Taritaš, zahvalivši protivnicima na srčanoj borbi te sugrađanima koji su “prepoznali da je prvo lice promjene i prva izazivačica jednom gradonačelniku koji tako dugo upravlja gradom”.

Tekst/Foto: HINA

Leave a Reply