Predstavljen projekt izgradnje objekta Dom fra Mladen Hrkać

Predstavljen  projekt izgradnje objekta Dom fra Mladen Hrkać

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je neprofitna i nevladina organizacija, registrirana 2012. godine u Republici Hrvatskoj, s ciljem pomaganja osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine dolaze u Zagreb na liječenje.

-Danas je predstavljen Projekt izgradnje doma fra Mladen Hrkač, to je dom za osoba koje dolaze na liječenje u Zagreb,a nemaju ovdje adekvatni smještaj. početkom 2017. godine Udruga počela s prvim koracima u smjeru pripreme projekta gradnje novog, modernog i funkcionalnog objekta, kapaciteta za 200 osoba u 50 smještajnih jedinica koje će biti različitoga karaktera, ovisno o potrebama korisnika, od osoba s invaliditetom, majki s djecom, osoba koje se pripremaju za transplantaciju ili im je transplantiran organ, do osoba čija vrsta oboljenja i faza liječenja zahtijevaju strogu izolaciju.- rekao je Ivan Soldo, predsjednik Udruge fra Mladen Hrkać

Udruga organizira sveobuhvatnu skrb za oboljele osobe i članove njihovih obitelji u pratnji što podrazumijeva osiguranje smještaja, prijevoza, prehrane, potpore pri rješavanju administrativnih prepreka i zahtjeva, psihološke i duhovne pomoći te potpore pri nastavku školovanja kroz projekt “e-škola u bolnici”.  Do sada je Udruga pomogla više od 3.750 osoba sa zdravstvenim poteškoćama koje su boravile na liječenju u Zagrebu. Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” je jedina organizacija na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine koja može osigurati cjelokupnu organizaciju boravka za osobe s invaliditetom i slabo pokretne osobe, kao i za osobe koje u određenoj fazi liječenja trebaju izolaciju i sterilne uvjete boravka.

-Hvala Udruzi fra Mladen Hrkać, na svemu što su napravili, hvala mu na tome što su hercegovački fratri napravili za opstojnost hrvatskog čovjeka  u Hercegovini. Nema ništa plemenitije nego darivati druge i zato je Grad Zagreb Udruzi dodijelio parcelu na Aveniji Gojka Šuška od oko 5000m². Za tri godine tamo će niknuti Dom koji će biti među najljepšima u ovom dijelu Europe.- rekao je Milan Bandić, prigodom predstavljanja Projekta.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

Leave a Reply