Kamen temeljac za Dnevnu bolnicu KB Sveti Duh

Kamen temeljac za Dnevnu bolnicu KB Sveti Duh

Na sjevernoj strani KB Sveti Duh,  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu  ravnatelja bolnice Mladenom Bušićem i izaslanika Vlade i ministra zdravstva Fedorom Dorčićem,  položio je kamen temeljac za dogradnju Dnevne bolnice s podzemnom garažom Kliničke bolnice Sveti Duh.

-Danas smo svjedoci velikog povijesnog događaja, najstarija hrvatska bolnica za dvije godine biti će bogatija za nove sadržaje Dnevne bolnice te će imati podzemnu garažu sa 477 parkirališnih mjesta.- rekao je  Mladen Bušić, ravnatelj KB Sveti Duh.

Projekt obuhvaća gradnju objekta Dnevne bolnice s dvije podrumske, dvije pretežno ukopane i tri nadzemne etaže, a podzemna garaža će imati 477 parkirališnih mjesta.  Vrijednost radova iznosi 125 milijuna kuna, a za opremu je predviđeno još 17 milijuna kuna,  rok izgradnje  je dvije godine.

-Vidim da ću puno puta još boraviti na ovom mjestu dok se dnevna bolnica bude gradila, ovo smatram riješenim slučajem. Koristim ovu priliku da apeliram na gospodina Dorčića da dogovori sastanak i da nakon izbora sjednimo i dogovorimo gradnju nove dječje bolnice, koja je prijeko potrebna ovom gradu i hospici, kako bi svoje posljednje dane  dostojanstveno proveli u takvoj ustanovi. – rekao je Milan Bandić

Vlada je za dogradnju bolnice Sveti Duh omogućila 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, što iznosi 15 posto sudjelovanja u financiranju Dnevne bolnice.

Tekst:Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply