MUO: Treći koncert iz ciklusa Zagrebačkih solista

MUO: Treći koncert iz ciklusa Zagrebačkih solista

Muzej za umjetnost i obrt, ponedjeljak, 8.5.2017., u 20 sati, treći koncert iz ciklusa Zagrebačkih solista, solist: Franjo Bilić, čembalo.

Franjo Bilić, trenutačno je student četvrte godine čembala u razredu Pavla Mašića i druge godine dirigiranja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Završio je Klasičnu gimnaziju i klavir na Glazbenoj školi Pavla Markovca, u razredu Jelice Kuzmin. Glazbenu naobrazbu počeo je kao solist (dječački sopran) zborova Krijesnice i Zagrebački dječaci s kojima je nastupao u Dvorani Lisinski i zagrebačkom HNK-u, diljem Hrvatske i u Wisconsinu (SAD). Snimio je CD sa zborom Zagrebački dječaci pod ravnanjem Jasenke Ostojić i više puta nastupio na HRT-u. Nastupao je kao solist, samostalno ili uz pratnju orkestra, kao komorni glazbenik i čembalist u orkestru polaznika Međunarodne ljetne škole barokne glazbe i plesa Aestas musica u operama Johna Gaya, Johna Blowa, Henryja Purcella i Jean-Philippea Rameaua. Nastupao je diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini i Sloveniji, Marktoberdorfu i Bayreuthu (Njemačka) te Bologni (Italija). Surađivao je s brojnim ansamblima i orkestrima kao što su Zagrebački solisti, Hrvatski barokni ansambl, Dubrovački simfonijski orkestar, Društveni orkestar Hrvatskog glazbenog zavoda, Zagrebački komorni orkestar, Zagrebački orkestar mladih, ansambli Antiphonus, Alter Modus i Glazbene staze te s eminentnim umjetnicima: Adrian Butterfield (Velika Britanija), Kimiko Nakazawa (Japan), Maxim Fedotov (Rusija).

Program:

Louis Marchand: Suita u d-molu iz Prve knjige skladbi za čembalo

J.S.Bach: Koncert za čembalo i gudače u g-molu, BWV 1058

1. Piazzolla: Četiri godišnja doba Buenos Airesa

Program se izvodi bez pauze, a trajanje koncerta je oko 50 minuta.

 Ulaznice: za pretplatnike na koncerte Zagrebačkih solista u Hrvatskom glazbenom zavodu koncert Zagrebačkih solista u Muzeju za umjetnost i obrt – BESPLATNO.

 

Foto: MUO

Leave a Reply