Drago Prgomet predao kandidaturu za gradonačelnika Zagreba i listu za Gradsku skupštinu

Drago Prgomet predao kandidaturu za gradonačelnika Zagreba i listu za Gradsku skupštinu

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Drago Prgomet u četvrtak je u Gradsku upravu predao potpise za svoju te kandidature za zamjenike gradonačelnika Krunoslava Katičića i Nikolinu Brnjac, kao i kandidacijsku listu za zastupnike u Gradskoj skupštini, te izvijestio kako su sakupili oko 14.000 potpisa potpore za kandidature, uvjeren da će njegova lista biti najjača u Skupštini, a HDZ imati svoga gradonačelnika.

“Naša kampanja će biti pozitivna, puna novih lica, puna novih projekata i puna vjere u uspjeh. Mi smo potpuno uvjereni da ćemo biti u Skupštini najjača lista i da ćemo izboriti drugi krug, a onda i pobjedu u utrci za gradonačelnika”, izjavio je Prgomet novinarima.

Upitan hoće li zagrebački HDZ i dalje “igrati u sjeni zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića”, koji se kandidirao za šesti gradonačelnički mandat, ili je tome došao kraj, Prgomet je rekao da će oni prezentirati svoj program i svoje ljude, jedan novi, mladi tim. Najavio je da kreću u nedjelju te je pozvao sve Zagrepčane na im se pridruže na druženju u koncertnoj dvorani “Vatroslava Lisinskog”.

Novinari su Prgometa pitali i imali li kod njih nezadovoljnika koji nisu na mjestima na listi koja su očekivali, a on je odgovorio da nema. “Mi smo jučer imali Gradski odbor i lista za Skupštinu jednoglasno je prihvaćena. Spremni smo svi za veliko stranačko druženje u nedjelju i kampanju iduća dva tjedna”.

Na pitanje kako komentira što su dvojica najaktivnijih zastupnika u prošlom sazivu Gradske skupštine, SDP-ov Dominik Etlinger te HDZ-ov Mario Župan, “za nagradu” dobili niska mjesta na listi za Gradsku skupštinu, rekao je da je Župan na 10. mjestu, ali ne Mario, nego njegova sestra Ivana jer im je važno da je Župan. “Dakle, naša predsjednica mladeži je na 10. mjestu”, rekao je Prgomet.

“Ne brinite. Mi vodimo računa o svojim ljudima”, poručio je Prgomet.

Mario Župan Hini je izjavio da je ponosan što je četiri godine obnašao dužnost gradskog zastupnika, rješavajući niz problema Zagrepčana, sudjelujući u donošenju amandmana i ostalih skupštinskih odluka. “U ovoj listi za Gradsku skupštinu sam na 37. mjestu. Čast mi je biti na listi HDZ-a bez obzira na redoslijed. Nosim listu i za vijeće gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, koja je spoj urbanog i ruralnog dijela Zagreba, te bih volio obnašati dužnost predsjednika vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak”, istaknuo je Mario Župan.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Tomislav PAVLEK

Leave a Reply