Anka Mrak Taritaš predala potpise za kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba i listu za Gradsku skupštinu

Anka Mrak Taritaš predala potpise za kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba i listu za Gradsku skupštinu

Zagrebačka koalicija SDP-HNS-HSS-HSU-Naprijed Hrvatska-SU kandidatkinjom za gradonačelnicu Ankom Mrak Taritaš (HNS) predala je u četvrtak u Gradsku upravu izbornu listu za Gradsku skupštinu te potpise za njezinu i kandidaturu njezinih zamjenika Darija Čepe i Draženka Pandeke, a Mrak-Taritaš je tom prilikom poručila kako očekuju drugi krug izbora i pobjedu.

“Upravo smo predali kandidaturu za gradonačelnicu grada Zagreba, dva zamjenika i za našu zajedničku listu koju imamo zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Dvije trećine građana grada Zagreba žele promjene i mi nudimo tu promjenu. Nudimo je i u izboru gradonačelnice zajedno sa svojim zamjenicima, ali jednako tako imali smo prilike predati i kandidaturu za pobjedničku listu u Gradu Zagrebu, koja nudi drugačiji način upravljanja Gradom Zagrebom, da vratimo ono što su naši građani zaslužili, da kroz svoj način djelovanja mogu utjecati na promjene koje će u gradu Zagrebu biti”, izjavila je Mrak Taritaš novinarima.

Naglasila je kako koalicija obećava javno, otvoreno, transparentno ne samo upravljanje gradskim proračunom, nego i svim procesima, “da one situacije koje smo imali prilike u posljednje vrijeme vidjeti budu prošlost, a da budućnost bude drugačija”.

Izvijestila je kako je prikupljeno oko 6.500 potpisa potpore njenoj kandidaturi, a očekuje da će ući u drugi izborni krug i pobijediti. “Očekujem drugi krug, očekujem da ipak bude dosta kandidata. Vidjet ćemo tko će sve dati svoju kandidaturu. Vjerojatno neki koji su bili dosta glasni i neće dati kandidaturu. Ali, očekujemo drugi krug i očekujemo da u tom drugom krugu mi budemo pobjednici”, istaknula je Mrak Taritaš.

Na pitanje ide joj ili ne ide u korist ponašanje predsjednika SDP-a Davora Bernardića u aktualnoj kriznoj političkoj situaciji u Saboru, odgovorila je kako je “ponašanje gospodina Bernardića apsolutno u redu”. “Mi smo bili koalicijski partneri i prije na državnoj razini. Mi u Gradu želimo jednu stabilnu koaliciju i idemo u tom smjeru, zajedno do promjena što i na plakatima imate prilike vidjeti. Samo zajedno možemo napraviti promjene i vjerujte, napravit ćemo ih”, poručila je.

Novinare je zanimalo i kako tumači nagađanja o nezadovoljstvu nekih zbog niskog mjesta na koalicijskoj listi, Mrak Taritaš je odgovorila kako je slaganje lista uvijek stresno, ali da nema visokog i niskog mjesta. “Mi ćemo biti pobjednička lista i vjerujte, mjesta na toj listi će biti za sve”, poručila je.

Tekst: HINA

Foto: HINA/Tomislav PAVLEK

Leave a Reply