U parku Maksimir proslavljen Međunarodni praznik rada

U parku Maksimir proslavljen Međunarodni praznik rada

Centralna proslava 1. svibnja održavala se već po tradiciji u parku Maksimir uz grah, zabavni program  bez velikih političkih i sindikalnih govora i poruka, iako je predizborno vrijeme.

Zagrebački gradonačelnik Milan Band po tradiciji prvo je dijelio građanima karanfile, a potom porcije graha.

U stanci dijeljenja porcija graha sugrađanima, Bandić je novinarima odmah rekao da imaju ekskluzivnu informaciju jer je dobio kilu dižući lonac s grahom i najavio da će večeras poslije 21 sat ići na operaciju.

-Znači, tko traži vraga, dobije ga. Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući 80 kila lonac, ali nema veze. Operirat će me i sutra ću opet raditi,- rekao je Bandić. A na opasku novinara kako se nadaju da kila nije od “preslagivanja”, Bandić je rekao da nije, nego od lonca te da je to dobio prije deset minuta, ali da neće pokazivati.

Gradonačelnik Milan Bandić, komentirao je trenutnu političku situaciju, te je prokomentirao i park na Savici.

-Svatko je odgovaran na svojoj razini, a građani će to honorirati ili neće na sljedećim izborima.- rekao je Bandić.

Upitan kako građani mogu imati povjerenje u političare ako i na 1. svibnja pričamo o izborima, Bandić je rekao da on ne priča o izborima, jer je danas Međunarodni praznik rada i neka ljudi uživaju, ali je poručio i kako se zalaže za više zajedništva, više odgovornosti, više rada, više reda i više discipline, uvjetno više discipline, da ne bi bilo krivo shvaćeno.

-I više rada i solidarnosti – time možemo Hrvatsku izvući iz krize.- istaknuo je.

U vezi s parkom Trnjanska Savica, gradonačelnik je rekao da je to za njega, nakon izjašnjavanja građana, riješen problem te najavio da će sutra, ako bude mogao hodati otići kako bi u posjed Grada uzeli 13.000 kvadrata zemlje koju su kupili za gradnju crkve na Savici.

Na pitanje kako se protukandidati nisu odazvali njegovu pozivu da s njim dijele porcije graha sugrađanima, Bandić je rekao da ih on nije vidio, ali su možda negdje u parku, na štandovima.

Najavio je da je za Zagrepčane spremno 60.000 porcija graha, a još i 10.000 porcije pričuve te da će to sve danas u Maksimiru podijeliti.

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply