Požar u pogonu C.I.O.S-a, nema ozlijeđenih

Požar u pogonu C.I.O.S-a, nema ozlijeđenih

Danas u 20:32 Ured za upravljanje u hitnim situacijama zaprimio je dojavu od Županijskog centra 112 Zagreb o požaru pogona C.I.O.S., na adresi ulica Josipa Lončara 15, Jankomir. Na intervenciji su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, službenici Policijske uprave zagrebačke, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Intervencija je u tijeku, a uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid,- izvjestili su u ponedjeljak navečer iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

Trideset vatrogasnih vozila poslano je na gašenje velikog požara koji je u ponedjeljak navečer  buknuo u pogonu C.I.O.S.-a, tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad na zagrebačkom Jankomiru, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb.

“Intervencija je u tijeku, ne znamo detaljnije što se tamo događa. Previše gori, ali što točno gori, ne znamo”, rekli su Hini u dežurnom operativnom dežurstvu.  Očekuju da će gašenje trajati čitavu noć.

Požar je prouzročio i ogroman dim koji se vidi u zapadnom dijelu grada te na području Novog Zagreba.

Tekst: HINA/ZNA

Foto: HINA/Daniel KASAP

Leave a Reply