Maksimir spreman za proslavu Međunarodnog praznika rada

Maksimir spreman za proslavu Međunarodnog praznika rada

Ususret tradicionalnoj proslavi 1. svibnja – Praznika rada, koju i ove godine, 17. put zaredom, organizira Grad Zagreb, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je park Maksimir da provjeri tijek pripreme za sutrašnju proslavu.
– Tradicionalno već 17 godina, prvo obiđemo Maksimir, da vidimo da li je sve spremno za proslavu Praznika rada , a nakon toga odlazimo u Dobri dom, gdje se kuha grah za sutra po mojoj recepturi. S obzirom da je predizborno vrijeme, zovem sve kandidate da dođu i da zajedno dijelimo grah i na kraju da se svi zajedno slikamo.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.
Nakon toga, gradonačelnik je obišao i Ustanovu Dobri dom u Kosnici gdje je u tijeku priprema za kuhanje prvosvibanjskog graha po gradonačelnikovoj recepturi. Ove nas godine očekuje najbolji grah do sada, rekao je gradonačelnik dodavši kako će na Praznik rada sudjelovati u podjeli 60 tisuća porcija besplatnog graha.
Kako se čulo od kuharica Dobrog doma ove će se godine na 30 tisuća litara graha utrošiti 6000kg graha, 4200kg kobasica, 2400 kg pancete 1200kg dimljene vratine te povrće.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/Zagreb.hr

 

Leave a Reply