Gradonačelnikova čestitka u povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Gradonačelnikova čestitka u povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, radnice i radnici, od srca vam čestitam 1. svibnja
Međunarodni praznik rada i Blagdan sv. Josipa radnika!

Naše tradicionalno prvosvibanjsko druženje u Maksimiru ujedno je i prilika za sjećanje na dugu i tešku borbu za radnička prava, a ta je memorija  i danas važna jer su problemi onih koji žive od svoga rada i dalje tu.

Zato istinske reforme ne smiju biti izgovor za smanjivanje radničkih prava, a teret mora biti   pravedno raspodijeljen. Solidarnost s onima kojima je najteže mora nam biti u prvom planu jer tako čuvamo dostojanstvo svakog čovjeka i zdravlje društva, vraćamo sigurnost u našu svakodnevicu.

U Zagrebu se čvrsto držimo tih vrijednosti i zato vjerujem da zajedno, uzdajući se u vlastite snage, vodeći se načelima solidarnosti, razumijevanja i tolerancije te promičući rad, znanje i kreativnost, možemo dosegnuti najvažnije ciljeve, zadržati i sačuvati mladost ove zemlje i ovoga grada jer to je preduvjet za sve ostalo.

U toj vjeri, drage sugrađanke i dragi sugrađani, pozivam vas da u ponedjeljak, od 10,00 do 18,00 sati dođete u naš Maksimir kako bismo zajedno proslavili Praznik rada uz druženje, prigodni zabavni program i neizostavni prvosvibanjski zagrebački grah.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply