GRADSKA SKUPŠTINA: Posljednja sjednica Gradske skupština, u ovom sazivu

GRADSKA SKUPŠTINA: Posljednja sjednica Gradske skupština, u ovom sazivu

Posljednji aktualni sat ovog saziva Gradske skupštine, prošao je u revijalnom tonu, u kojem se ponovno aktualiziralo pitanje Svetica.

Kao i na prošloj sjednici Gradske skupštine Dominik Etlinger postavio je pitanje oko SRC Svetice.

-Rokovi se ne poštuju, ne poštuje se dogovor oko realizacije projekta, jer kako smo doznali iz HNS-a projekt je poslan na redizajn u smislu racionalizacije troškova i promjenu samog projekta.- rekao je Dominik Etlinger.

– Veseli me što ćemo za godinu dana na Sveticama vidjeti kamp HNS-a, u kojem će biti mjesta i za atletičare i za nogomet, a bazen smo nakon četiri godine otvorili. Na sjevernom dijelu tribine napravit ćemo i centar za mlade”, poručio je Bandić. Najavio je da će idući tjedan vjerojatno obići to gradilište, uvjeravajući kako su riješena sva imovinsko- pravna i proceduralna pitanja sa zakupnicima poslovnih i drugih prostora. Najavio je da će do jeseni biti gotova i atletska dvorana na Velesajmu.

Zastupnici SDP-a bili su aktivniji od ostalih zastupnika na posljednjoj sjednici tako je Tin Pažur , postavio pitanje kina Tuškanac.

-Kino Tuškanac je pred zatvaranjem, u kino se ne ulaže i samim time kino propada prema riječima Hrvatskog kino saveza. Što će se dogoditi i koje namjere grad ima sa kinom Tuškanac. – postavi je pitanje zastupnik Pažur.

– Ja sam najzaslužniji za otvaranje tog kina, kao i kina Europa te bivšeg kina Kozara, što je sada Histrionski dom. Tražimo čiste račune, da se to kino vodi u maniri dobrog gospodara, a kino će i dalje raditi. – rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply