Započeli radovi na Trgu Nevenke Topalušić

Započeli radovi na Trgu Nevenke Topalušić

Na  platou ispred Ministarstva branitelja, Savska cesta 66, započeli su radovi na uređenje  Trga Nevenke Topalušić – mjesta gdje će trajno biti postavljeno spomen-obilježje preminuloj hrvatskoj braniteljici Nevenki Topalušić.

– Nevenka Topalušić preminula je tijekom braniteljskih prosvjeda 2014. godine. Na ovaj način joj se  odužujemo jer želimo imati mjesto na koje možemo doći i odati počast našoj preminuloj suborkinji. Dugo smo čekali da se ovaj Trg uredi, radovi će trajati desetak dana. – rekao je Miodrag Demo,  Gradski ured za branitelje.

Nevenka Topalušić preminula je 22. listopada 2014. godine, za vrijeme prosvjeda branitelja u Savskoj. Nevenka je u rat otišla u listopadu 1991. godine, naoružanje nikada nije nosila u akciju, njen stav je bio da je potrebnije ponijeti puno više sanitetskog materijala, umjesto oružja i streljiva.

Kao pripadnica Crnih Mambi teško je ranjena u akciji Una 1995. zbog čega je u invalidskim kolicima provela gotovo dva desetljeća.

Inicijativu za postavljanje spomen-obilježja pokrenula je Udruga ratnih veterana 2. Gardijske brigade Gromovi.

Početak radova obišao je i gradonačelnik Milan Bandić, u društvu Vesne Helfrih, pročelnice Gradskog ureda za branitelje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply